Prognoza meteo: Când lovesc primele ninsori şi de când se schimbă vremea. Ce se anunţă în minivacanţa de 1 Decembrie

Prognoza meteo: Când lovesc primele ninsori şi de când se schimbă vremea. Ce se anunţă în minivacanţa de 1 Decembrie

La sfârşitul lunii noiembrie vin ninsorile FOTO Marian Iliescu/Adevărul

Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) a actualizat prognoza pentru următoarele 30 de zile. Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului şi a cantităţilor de precipitaţii faţă de media perioadei 1993- 2016.

Vremea capricioasă continuă în următoarele zile: zilele călduroase alternează cu cele reci. De marţi, valorile termice vor fi în scădere îndeosebi în regiunile intracarpatice. Conform ANM, cerul va fi variabil, cu înnorări local persistente, mai ales ziua, în regiunile sudice şi estice unde pe arii restrânse va mai ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona Munţilor Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 şi 19 grade, iar cele minime între 2 şi 11 grade, uşor mai scăzute în depresiuni. În zonele joase, izolat va fi ceaţã.
 
Miercuri, joi şi vineri, temperaturile se vor situa peste mediile multianuale ale perioadei în regiunile intracarpatice, dar şi în zonele de deal şi de munte, iar în restul teritoriului vor fi apropiate de acestea. Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în regiunile sud-vestice.
 
Săptămâna 05.11.2018 – 12.11.2018
 
Temperatura medie a aerului va avea valori peste cele normale ale perioadei, cu o abatere mai mare în regiunile vestice şi nordvestice.
Precipitaţiile estimate a se înregistra în această săptămână vor fi deficitare în întreaga ţară, cu un deficit mai pronunţat în regiunile vestice, nord-vestice şi centrale.
 
Săptămâna 12.11.2018 – 19.11.2018
 
Valorile termice vor fi în general mai ridicate decât cele normale ale perioadei, la nivelul întregii ţări.
Cantităţile de precipitaţii vor fi în general deficitare pe întreg teritoriul României.
 
Săptămâna 19.11.2018 – 26.11.2018
 
Temperaturile medii se vor situa în general în jurul celor climatologic normale pentru această săptămână.
Regimul pluviometric se va menţine uşor deficitar în partea centrală şi nordică a ţării, iar în rest există posibilitatea de a fi uşor excedentar
 
Săptămâna 26.11.2018 – 03.12.2018
 
Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă.
Regimul pluviometric va fi caracterizat de valori ce se vor situa în jurul mediilor climatologice ale perioadei, pe întreg teritoriul.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: