Prognoza meteo: Când se întoarce vremea rea. Ce anunţă meteorologii în weekend, în ce zone lovesc ploile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După maxime de 24 de grade, de vineri, 10 aprilie, vremea se răceşte în nordul ţării şi apar ploile. Comnform Administraţiei Naţionale de |meteorologie(ANM), sâmbătă, temperaturile scad şi în Muntenia.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), vineri, 10 aprilie, valorile termice vor fi mai coborâte faţă de ziua precedentă şi se vor situa în jurul mediilor multianuale în nordul, centrul şi nord-estul teritoriului, în timp ce în rest vremea se va menţine mult mai caldă decât în mod normal pentru această dată. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 15 şi 25 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -5 şi 9 grade, cu cele mai coborâte valori în depresiunile din estul Transilvaniei. Conform ANM, cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales ziua în nordul, estul şi centrul ţării, unde izolat va ploua slab. Vântul va avea intensificări temporare în zona de munte, precum şi în regiunile estice, iar noaptea în cele sud-estice, dar pe arii restrânse şi la viteze mai mici, în prima parte a intervalului şi în restul teritoriului. Izolat, noaptea, vor fi condiţii de brumă în nord şi în centru.

În Capitală va fi vreme frumoasă, mult mai caldă decât în mod normal pentru această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimă va fi de 7...8 grade, mai coborâtă în zona preorăşenească.

Maxime normale pentru data din calendar

Sâmbătă, vremea va fi predominant frumoasă, iar valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această dată. Cerul va avea înnorări trecătoare, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime, în scădere în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile sudice şi sud-estice, se vor încadra între 11 şi 20 de grade, iar cele minime între -2 şi 8 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei până în jurul a -5 grade. Pe arii restrânse în Transilvania şi în Maramureş se va forma brumă.

În Bucureşti, vremea va fi frumoasă, iar valorile termice se vor apropia de cele normale pentru această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă, în scădere faţă de intervalul anterior, va fi de 18...19 grade, iar cea minimă de 7...8 grade, mai scăzută în zona preorăşenească spre 5 grade.

Duminică, 12 aprilie, vremea va fi în general frumoasă. Cerul va avea înnorări trecătoare, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în regiunile estice, sud-estice şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 şi 21 de grade, iar cele minime între 1 şi 10 grade, mai scăzute în estul Carpaţilor Orientali, unde se va forma brumă.

În Bucureşti, vremea va fi în general frumoasă. Cerul va avea înnorări trecătoare, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 18...20 de grade, iar cea minimă de 5...6 grade, mai scăzută în zona preorăşenească până spre 3. 

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite