Prognoza meteo: Când se întoarce iarna. Ce fenomene se anunţă în weekend şi în ce zone lovesc ninsori

Prognoza meteo: Când se întoarce iarna. Ce fenomene se anunţă în weekend şi în ce zone lovesc ninsori

Iarna de întoarce din data de 23 ianuarie FOTO Marian Iliescu/Adevărul

Soarele nu se arată deloc în următoarele zile. Meteorologii anunţă vreme închisă, cu un grad accentuat de nebulozitate, dar şi  condiţii de burniţă şi fulguială, cu precădere în sudul şi estul României. Vremea va fi geroasă dimineaţa şi seara, iar de astăzi vor apărea precipitaţiile mixte. Ninsori sunt aşteptate săptămâna viitoare, începând cu data de 23 ianuarie.

 
Conform meteorologului Romica Jurca, vremea din ultima perioadă este rezultatul unei inversiuni termice. Astfel, specialistul a explicat la România TV că, în loc ca temperaturile să scadă treptat cu 0,5 - 1 grad Celsius la fiecare 100 de metri altitudine, valorile cele mai scăzute se înregistrează în apropierea solului. Astfel s-a ajuns în situaţia ca la munte, la altitudini mari, unde în general temperaturile sunt negative inclusiv ziua, maximele să ajungă şi la 4-5 grade Celsius, în timp ce în zonele de câmpie este mai frig decât de obicei.
 
“În zilele următoare este posibil ca, datorită schimbării direcţiei şi a intensităţii vântului, fenomenul de inversiune termică să nu se mai producă şi să intrăm într-un normal termic al perioadei. Probabilitatea apariţiei ninsorilor va fi mai mare începând cu data de 23 decembrie”, a declarat Romica Jurca.
 
Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), ceaţa densă ne va da bătăi de cap şi vineri. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 0 şi 10 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -7 şi 2 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei, spre -11 grade.
 
În Capitală va fi nebulozitate joasă şi se va forma ceaţă pe parcursul întregului interval. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 3...4 grade, iar cea minimă de -3...-1 grad.
 
Cerul va fi variabil, sâmbătă, iar în special în regiunile sudice şi estice va mai fi nebulozitate joasă şi se va forma ceaţă şi cu precădere noaptea pe spaţii mici se vor semnala precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 2 şi 8 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -7 şi 1 grad.
Va fi nebulozitatea joasă şi se va semnala ceaţă şi în Bucureşti, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 3...4 grade, iar cea minimă de -1...0 grade.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările