Prognoza meteo: Când se îndreaptă vremea. Unde mai plouă şi în ce regiuni se întoarce căldura

Prognoza meteo: Când se îndreaptă vremea. Unde mai plouă şi în ce regiuni se întoarce căldura

Vreme rece şi ploioasă FOTO Shutterstock

Vremea rece şi ploioasă ne dă bătăi de cap şi miercuri. Meteorologii anunţă temperaturi maxime de 16 grade, în timp ce în zonele de munte vor predomina ninsorile.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Miercuri, 6 mai, vremea va fi rece pentru prima decadă a lunii mai în aproape toată ţara, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 7 şi 16 grade, iar cele minime în general între 3 şi 9. Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), cerul va avea înnorări în majoritatea zonelor şi va ploua pe arii extinse, exceptând sud-vestul, unde ploile se vor semnala local. În partea de sud-sud-est a teritoriului vor fi averse ce pot avea caracter torenţial şi vor fi însoţite izolat de descărcări electrice, în timp ce în zonele montane vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă. Local se vor cumula cantităţi de apă de peste 20...30 l/mp. Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a ţării, cu viteze de 45...55 km/h şi local peste 65 km/h şi sufla tare la munte, cu rafale de 80...100 km/h şi temporar, mai ales la altitudini mari, va fi viscol. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.
La Bucureşti vremea va deveni rece pentru această perioadă din an, cu o maximă a temperaturii aerului de 14...15 grade şi o minimă de 6...8 grade. Cerul va avea înnorări, temporar va ploua, iar după-amiaza vor fi posibile descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat.
 
Joi, 7 mai, deşi temperaturile cresc uşor, va fi rece. Conform meteorologilor, valorile termice vor fi mai ridicate decât în ziua precedentă, totuşi vremea va fi răcoroasă în special în centru, est şi sud-est, unde vor fi înnorări şi va ploua pe arii extinse. În zona montană, în special la altitudini mari în Carpaţii Meridionali de de Curbură vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Pe arii restrânse cantităţile de apă cumulate vor fi mai însemnate. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar ploile vor fi posibile izolat. Vântul va avea temporar intensificări în majoritatea zonelor, cu viteze mai mari în regiunile estice, iar la munte va continua să sufle tare. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 12 şi 20 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud- vest; minimele termice vor fi cuprinse între 2 şi 11 grade, mai scăzute, spre -1 grad în depresiunile intramontane. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.
În Capitală va ploua moderat cantitativ. Vântul va sufla moderat, trecător cu intensificări. Temperatura maximă se va situa în jurul a 17 grade, iar cea minimă va fi de 8...9 grade.
 
De vineri, spun meteorologii, vremea se va încălzi apreciabil în toată ţara, iar probabilitatea de ploaie va fi în scădere în majoritatea zonelor.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: