Prognoza meteo: Iarna se întoarce în forţă. Unde se anunţă ninsori, cât va fi de frig

Prognoza meteo: Iarna se întoarce în forţă. Unde se anunţă ninsori, cât va fi de frig

Vremea se schimbă radical începând de vineri, 5 martie FOTO Adevărul

Un val de aer rece, însoţit de lapoviţă şi ninsori, pune stăpânire pe România. După maxime de 18 grade, vremea rea se întoarce. Răcirea îşi va face simţită prezenţa mai întâi în nord-vestul ţării, urmând ca de sâmbătă, 6 martie, frigul să cuprindă toate regiunile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), vineri, 5 martie, în nord-vestul şi în nordul ţării se va răci accentuat, dar în celelalte regiuni valorile termice vor caracteriza în continuare o vreme deosebit de caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări persistente şi precipitaţii ziua în jumătatea de nord-vest, iar noaptea în special în sudul şi centrul teritoriului. La început vor predomina ploile, apoi local se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. La munte vor fi mai ales ninsori şi se va depune strat nou de zăpadă. Cantităţile de apă vor fi pe arii restrânse mai însemnate. Vântul se va intensifica în cea mai mare parte a ţării, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar la munte va sufla tare, cu rafale de peste 80…90 km/h, temporar viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 7 şi 18 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -5 şi 6 grade. Mai ales dimineaţa, pe alocuri vor fi condiţii de ceaţă.
 
În Bucureşti, vremea se va menţine deosebit de caldă, cu o maximă a temperaturii aerului de 16…17 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări pe parcursul nopţii, când se vor semnala precipitaţii sub formă de ploaie şi foarte probabil, spre sfârşitul intervalului, lapoviţă şi ninsoare. Vântul va avea temporar intensificări, cu rafale ce pot atinge 40…50 km/h. Minima termică va fi de 2…4 grade.
 
Sâmbătă se face tot mai frig. Conform meteorologilor, vremea va deveni rece pentru prima decadă a lunii martie în cea mai mare parte a ţării, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 7 grade, uşor mai ridicate în extremitatea de sud-vest. Cerul va fi noros în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură şi cea submontană aferentă unde va ninge moderat cantitativ şi se va mai depune strat de zăpadă, dar şi în sudul teritoriului unde local vor fi precipitaţii mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare. În celelalte regiuni înnorările vor fi temporare, iar în centru şi în est izolat va fulgui.
 
Vântul va avea intensificări (ce vor amplifica senzaţia de rece) în zona montană, în special la altitudini mari în Carpaţii Meridionali, unde rafalele vor depăşi 80 km/h, viscolind şi spulberând zăpada şi locale şi temporare şi în zonele joase de relief, cu precădere din sudul, estul şi centrul teritoriului, cu viteze ce vor atinge izolat 50…60 km/h. În cursul nopţii, precipitaţiile se vor semnala pe spaţii mici, cerul va deveni treptat variabil şi vântul va diminua considerabil, însă va fi mult mai rece decât normal în majoritatea zonelor; temperaturile minime vor fi cuprinse între -10 şi 0 grade, mai scăzute în depresiuni, spre -13 grade. Izolat se va forma ceaţă.
 
Şi în Capitală, temperaturile scad, vremea devenind rece pentru această perioadă a anului. Temperatura maximă se va situa în jurul a 4 grade, iar cea minimă va fi de -3…-2 grade. Pe parcursul zilei, cerul va avea înnorări, vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare, iar vântul va sufla în general moderat. Noaptea, cerul va deveni variabil, iar vântul slab.
 
Duminică, vremea se îndreaptă sub aspectul precipitaţiilor, dar va fi rece mai ales dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi parţial noros ziua în regiunile sudice şi variabil la senin în restul timpului şi al teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 10 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -12 grade în depresiunile intramontane şi 0 grade pe litoral. Pe arii restrânse va fi ceaţă.
 
În Bucureşti, temperatura maximă, mai ridicată decât în ziua precedentă, va fi de 7…8 grade, iar cea minimă de -4…-2 grade. Vor fi condiţii de ceaţă.
 
Vă mai recomandăm şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările