Prognoza meteo. Iarna se întoarce. Unde se anunţă ninsori de Crăciun şi ce regiune va fi cea mai afectată de vremea rea

Prognoza meteo. Iarna se întoarce. Unde se anunţă ninsori de Crăciun şi ce regiune va fi cea mai afectată de vremea rea

Ninsori în zonele montane FOTO Marian Iliescu/Adevărul

Vremea rămâne deosebit de caldă până în Ajunul Crăciunului, însă de sâmbătă, 21 decembrie, vremea se strică, iar aria ploilor se va extinde. De Crăciun se anunţă ninsori la munte, iar în restul ţării, temperaturi scăzute.

Elena Mateescu, director general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), a anunţat cum va fi vremea de Crăciun. Conform specialistului se anunţă vreme închisă de Crăciun. La munte va ninge, iar în restul ţării va ploua. "În zilele 23-24 decembrie, vorbim de o vreme închisă, în răcire, cu precipitaţii în majoritatea regiunilor, ploi. La munte se vor semnala ninsori şi intensificări ale vântului. Pentru zona montană, în ajun de Crăciun vorbim de o vreme autentică de iarnă.

În nord-vestul şi centrul  ţării nu excludem precipitaţiile sub formă de lapoviţă şi ninsoare. În rest, predomină ploile. Maximele vor fi de 3-4 grade, iar minimele se vor situa între -2, până la -7 grade", a spus Elena Mateescu la interviurile DC News.
 
Până pe 30 decembrie, conform prognozei, doar ploile ne vor da bătăi de cap. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în regiunile sudice şi apropiate de cele normale ale perioadei în rest.
 
Weekend cu 17 grade
 
Sâmbătă, 21 decembrie, în ţară, valorile termice se vor menţine mai ridicate decât normele climatologice ale perioadei. În jumătatea de vest a ţării cerul va avea înnorări, iar cu precădere din a doua parte a zilei aria ploilor se va extinde treptat. Izolat cantităţile de apă vor fi mai însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea, când pe spaţii mici va ploua slab. În zona montană înaltă precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare la munte, mai ales pe creste, dar pe arii restrânse şi la cote mai reduse şi în regiunile vestice. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 şi 17 grade, iar cele minime între -1 şi 10 grade. La începutul intervalului pe suprafeţe restrânse în regiunile extracarpatice se va semnala ceaţă sau nebulozitate joasă.
 
La Bucureşti, sâmbătă, cerul va fi temporar noros, iar noaptea va creşte probabilitatea de ploaie. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 9...10 grade, iar cea minimă în jurul valorii de 5 grade. Dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă.
 
Duminică, în ţară, cerul va avea înnorări în majoritatea regiunilor şi local va ploua. Pe arii restrânse cantităţile de apă vor fi mai însemnate. La munte precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va avea intensificări în zona montană, cu precădere pe creste, dar pe arii restrânse şi în sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 7 şi 17 grade, iar cele minime între 1 şi 11 grade.
 
Şi în Capitală va ploua duminică. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 14 grade, iar cea minimă va fi de 9...10 grade.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările