Prognoza meteo: Furtuni violente lovesc România. Când se strică vremea, unde se răcoreşte

Prognoza meteo: Furtuni violente lovesc România. Când se strică vremea, unde se răcoreşte

Vremea rea cuprinde toate regiunile FOTO Shutterstock

În timp ce vestul ţării este măturat de furtuni puternici, iar temperaturile maxime nu vor depăşi 24 de grade, în sud maximele urcă ameţitor până la 35 de grade Celsius. De joi însă se răcoreşte şi în regiunile sudice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), marţi, 18 august, vemea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării, dar va deveni în general instabilă în regiunile vestice. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales spre seară şi noaptea, când vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului ce pot lua şi aspect de vijelie, pe arii relativ extinse în Banat, Crişana şi Maramureş, local în Oltenia şi vestul Transilvaniei şi doar izolat în rest. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 25...35 l/mp. Vor fi condiţii de grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 şi 34 de grade, cu cele mai ridicate valori în Muntenia şi Moldova, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 şi 20 de grade.
 
În Bucureşti, vremea se va menţine în general frumoasă, dar călduroasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre sfârşitul intervalului, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 33...34 de grade, iar cea minimă de 16...18 grade.
 
Miercuri, în vestul, sud-vestul, nordul, centrul ţării şi în zona de munte, vremea se va răci faţă de ziua precedentă, iar instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări temporar accentuate şi pe arii extinse averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului, ce pot lua şi aspect de vijelie. Conform meteorologilor, ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor fi izolat însemnate. Vor fi condiţii de grindină. În restul teritoriului, vremea se va menţine călduroasă, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse, îndeosebi seara şi noaptea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 24 şi 34 de grade, iar cele minime între 12 şi 21 de grade.
 
În Capitală, spre seară şi noaptea va creşte probabilitatea pentru averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 33...34 de grade, iar cea minimă de 18...20 de grade.
 
Joi, 20 august, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, mai ales în prima parte a intervalului, local în nordul şi centrul ţării, precum şi în zonele de munte şi pe arii mai restrânse în rest. Vor fi condiţii pentru cantităţi de apă însemnate şi căderi de grindină. Temperaturile maxime, mai scăzute decât în intervalul precedent în regiunile sud-estice, vor fi cuprinse între 23 şi 32 de grade, iar cele minime, se vor situa, în general între 12 şi 22 de grade.
 
În Bucureşti, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în cursul zilei, când vor fi condiţii pentru averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă mai scăzută decât în ziua precedentă, se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimă de 17...19 grade.
 
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările