Prognoza meteo: frigul loveşte România. Unde scad temperaturile şi cu 15 grade, când se anunţă ploi şi ninsori

Prognoza meteo: frigul loveşte România. Unde scad temperaturile şi cu 15 grade, când se anunţă ploi şi ninsori

Vreme de toamnă veritabilă FOTO Adevărul

După vremea anormal de caldă pentru mijlocul lunii octombrie, vine frigul. Vremea va intra în proces de răcire, începând dinspre regiunile vestice, de unde vor începe precipitaţiile în noaptea de duminică spre luni.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Precipitaţiile vor fi mai consistente şi vor cuprinde cea mai mare parte a ţării în noaptea de luni spre marţi şi în cursul zilei de marţi. “Vor fi posibile cantităţi de peste 40-50 de litri pe metrul pătrat, îndeosebi în zona Carpaţilor Meridionali, în Moldova, Oltenia, Banat şi în acest sens vor fi emise avertizări meteo”, a spus meteorologul Florinela Georgescu, în cadrul comandamentul privind pregătirea pentru sezonul rece, de la MAI.
De marţi, vremea va fi în general închisă. Va ploua pe arii extinse în majoritatea regiunilor. La munte, la altitudini mari, vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte şi în sud-est. Temperaturile maxime vor continua să scadă şi se vor încadra, în general, între 10 şi 18 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 şi 14 grade.
 
Precipitaţii mixte
 
Va fi din ce în ce mai rece până spre sfârşitul lunii, astfel încât, între 25 şi 28 octombrie termometrele vor arăta temperaturi cu 10-15 grade mai scăzute, faţă de cele care s-au înregistrat zilele trecute. La Călăraşi, de la 26 de grade, maximele nu vor depăşi 12-13 grade.
În aceste condiţii, spun meteorologii, în zona montană cea mai înaltă vor fi posibile precipitaţii mixte. “De acum înainte, orice episod de răcire a vremii va fi însoţit de precipitaţii solide”, a subliniat meteorologul.
 
Vreme frumoasă în noiembrie
 
În prima parte a lunii noiembrie se vor înregistrat temperaturi în uşoară creştere. Mai există semnalul unui episod cu precipitaţii importante, la sfârşitul lunii octombrie - începutul lunii noiembrie, avertizează specialistul de la ANM.
Pentru luna noiembrie, temperaturile medii vor putea fi mai ridicate decât norma climatologică pe partea de sud, sud-est şi local în vestul teritoriului. Totuşi, nu vor fi temperaturi mai mari de 14-16 grade în zilele cele mai călduroase. “Ca precipitaţii, în zona montană, putem avea şi cantităţi totale de precipitaţii între 70 şi 100 de litri pe metru pătrat. În noiembrie pot fi manifestări de viscol în zona montană”, a explicat Florinela Georgescu.
 
Vă recomandăm şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările