Prognoza meteo: Cât de frig se face. Unde se anunţă ger

Prognoza meteo: Cât de frig se face. Unde se anunţă ger

Temperaturi scăzute şi depuneri de chiciură FOTO Shutterstock

Burniţă, fulguieli, polei şi temperaturi scăzute se anunţă în următoarele zile. Vremea rămâne închisă, iar cuprinde toate regiunile, cele mai scăzute valori înregistrându-se în depresiunile intramontane, până la minus 19 grade.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), sâmbătă, 18 ianuarie, în regiunile sudice şi estice, local vor persista nebulozitatea joasă şi ceaţa, izolat şi trecător asociate cu burniţă sau fulguieli, fiind condiţii pentru depuneri îngheţate (chiciură şi cu o probabilitate mai mică de polei). În restul ţării, cerul va fi variabil, iar ceaţa va fi prezentă pe spaţii mici. Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificări în sudul Banatului şi pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 0 şi 9 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -9 şi 2 grade, mai scăzute în depresiuni până în jurul a -16 grade.

În Bucureşti, cerul va avea înnorări şi mai ales dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă asociată cu chiciură. Trecător vor fi condiţii pentru fulguieli sau burniţă. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 3 grade, iar cea minimă va fi de -3...-1 grad.

Duminică, în Moldova, Dobrogea, Muntenia, în cea mai mare parte din Oltenia şi Banat, dar şi în zonele depresionare din restul ţării, vremea va fi în general închisă, cu înnorări persistente şi local, mai ales la începutul zilei, ceaţă; pe spaţii mici vor fi precipitaţii slabe mixte şi izolat depuneri îngheţate (cu precădere dimineaţa şi noaptea). 

În aceste condiţii, valorile diurne ale temperaturii aerului se vor situa în jurul celor climatologic specifice pentru a doua jumătate a lunii ianuarie. În celelalte regiuni, cerul va fi parţial noros, ceaţa se va semnala pe arii restrânse în orele dimineţii, iar maximele termice vor fi în marea lor majoritate mai ridicate decât cele normale ale datei. Vântul va fi moderat la munte şi în Dobrogea, chiar cu intensificări pe litoral şi în bazinul vestic al Mării Negre, în timp ce în restul ţării va sufla slab. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 şi 6 grade, iar cele minime între -19 grade în depresiunile intramontane şi 0 grade pe litoral.
Vremea va fi în general închisă şi în Capitală, cu înnorări persistente şi ceaţă la începutul zilei. Trecător vor fi condiţii de burniţă sau fulguială. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 1...2 grade, iar cea minimă de -4...-2 grade.

Luni, 20 ianuarie, ceaţa se va semnala local în orele dimineţii şi pe arii extinse noaptea, când se va asocia cu burniţă sau fulguieli, în special în Moldova; izolat vor fi depuneri îngheţate (chiciură, gheţuş sau polei). La deal şi la munte, cerul va fi variabil în mare parte din interval. Vântul va fi în general moderat la munte, în estul şi în sud-estul teritoriului şi va sufla slab în celelalte zone. Temperaturile maxime se vor încadra în general între -3 şi 7 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -10 şi 0 grade, mai scăzute în depresiunile intramontane, până în jurul a -16 grade.

La Bucureşti vor fi condiţii de burniţă sau fulguială ce pot determina depuneri îngheţate. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 2...3 grade, iar cea minimă de -6...-3 grade.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: