Prognoza meteo: Ce fenomene violente se anunţă la începutul verii. Unde lovesc vijeliile şi grindina, cât de frig se aşteaptă

Prognoza meteo: Ce fenomene violente se anunţă la începutul verii. Unde lovesc vijeliile şi grindina, cât de frig se aşteaptă

Început de vară ploios FOTO S.I.

Vremea va rămâne instabilă în continuare, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Nici începutul verii nu aduce vreme mai bună. Nivelul precipitaţiilor va fi excedentar la nivelul întregii ţări până pe 10 iunie.

 
Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), sâmbătă avem parte tot de vreme severă. Se va răci faţă de ziua precedentă în jumătatea de nord-est a ţării, unde înnorările vor fi accentuate şi, mai ales în cursul zilei, se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. În celelalte regiuni, valorile termice vor mai creşte uşor faţă de intervalul anterior, cerul va fi variabil, fenomene specifice instabilităţii atmosferice se vor semnala pe arii restrânse, cu precădere după-amiaza, iar vântul va sufla slab până la moderat. Izolat vor fi condiţii de grindină şi cantităţi de apă mai însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 şi 27 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 8 şi 16 grade.
 
Duminică se mai încălzeşte, dar cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales după-amiaza şi la începutul nopţii în est, sud-vest şi zona de munte, unde local vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala cu totul izolat. Vor fi condiţii de grindină, iar cantităţile de apă pot fi izolat mai însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 22 şi 28 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 şi 17 grade.
 
Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat prognoza pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 13 mai - 10 iunie 2019. Conform ANM, în prima perioadă de prognoză gradul de instabilitate atmosferică va fi în creştere. La început în regiunile vestice şi sud-vestice, în zonele de deal şi de munte. Ploile nu vor ocoli însă nici regiunile centrale şi central-sudice.
 
Instabilitatea atmosfericã se va manifesta prin accentuarea temporarã a înnorărilor, averse şi descãrcãri electrice, iar pe spaţii mici se vor acumula cantitãţi de apã mai însemnate şi vor fi posibile cãderi de grindinã.
Temperaturile maxime se vor încadra între 14 şi 24 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 şi 13 grade.
Astfel, pe parcursul săptămânii 13 - 19 mai, regimul pluviometric va fi excedentar la nivelul întregii ţări, dar mai ales în vestul şi sud-vestul României, potrivit ANM. Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestui interval în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile sudvestice.
 
Vremea 13 - 20 mai 2019
 
Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestui interval în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile sudvestice
Regimul pluviometric va fi excedentar la nivelul întregii ţări, dar mai ales în vestul şi sud-vestul României precum şi la munte.
 
Prognoza meteo 20 - 27 mai 2019
 
Temperatura aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.
Cantităţile de precipitaţii vor fi în general excedentare în nordul şi nord-vestul teritoriului, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână.
 
Vremea 27 mai - 3 iunie 2019
 
Temperaturile medii ale aerului vor fi în general apropiate de cele specifice acestei perioade.
Regimul pluviometric va fi uşor deficitar în sud-vestul ţării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.
 
Prognoza meteo 3 - 10 iunie 2019
 
Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.
Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această săptămână vor fi uşor excedentare, local, în regiunile montane şi apropiate de normalul perioadei în rest.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: