Prognoza meteo: Fenomene extreme lovesc România. Unde va fi cel mai rău, când se răcoreşte

Prognoza meteo: Fenomene extreme lovesc România. Unde va fi cel mai rău, când se răcoreşte

Fenomene extreme în următoarele zile FOTO Shutterstock

Deşi sâmbătă, 12 iunie, temperaturile ating cele mai mari valori în Banat, 30 de grade, fenomenele extreme sunt la putere. Meteorologii anunţă vreme instabilă, cu averse torenţiale, furtuni şi grindină. De duminică se răcoreşte în toată ţara.

Sâmbătă, 12 iunie, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), vremea va fi în continuare în general instabilă. 
Temporar înnorările vor fi accentuate şi se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului; aceste fenomene vor fi mai frecvente şi mai intense în a doua parte a zilei în sudul şi în estul ţării, în zonele montane şi submontane, iar noaptea în vest şi nord-vest; ploile vor avea şi caracter torenţial, local se vor înregistra cantităţi însemnate de apă şi pe spaţii restrânse vor fi vijelii şi grindină.
 
 Temperaturile maxime se vor încadra între 20 şi 30 de grade, cu cele mai ridicate valori în Banat, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 şi 18 grade.
 
În Bucureşti, mai ales în a doua parte a zilei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin înnorări, averse torenţiale, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Vor fi condiţii de grindină. Temperatura maximă se va situa în jurul a 25 de grade, iar cea minimă va fi de 13…15 grade.
 
Duminică, 13 iunie, vremea va fi instabilă şi răcoroasă. În prima parte a zilei în vestul, nordul şi centrul ţării, iar după-amiaza şi noaptea în sud şi în est vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. 
 
Ploile vor avea şi caracter torenţial, local se vor înregistra cantităţi însemnate de apă şi căderi de grindină şi, cu precădere în sud şi sud-est, pe spaţii restrânse vor fi vijelii. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 17 şi 25 de grade, iar cele minime între 6 şi 14 grade, mai ridicate pe litoral.
 
Şi în Capitală se răcoreşte, iar instabilitatea atmosferică se va menţine accentuată, astfel că după-amiaza şi seara vor fi perioade cu înnorări, averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi posibil vijelii şi grindină. Temperatura maximă va fi de 22…24 de grade, iar cea minimă de 11…13 grade. 
 
Luni, 14 iunie, se anunţă tot vremea răcoroasă şi în general instabilă.  Conform meteoorlogilor, cerul va avea înnorări în majoritatea regiunilor şi va ploua în jumătatea de est a ţării şi la munte şi pe spaţii mai restrânse în rest. Vor fi mai ales averse, iar în sud şi în centru vor fi însoţite şi de descărcări electrice. Local, în special la munte şi în nord-est, se vor cumula cantităţi însemnate de apă. Vor fi condiţii de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, cu viteze mai mari în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali, iar ziua local şi în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 17 şi 23 de grade, iar cele minime între 7 şi 15 grade. Izolat se va semnala ceaţă.
 
În Bucureşti, cerul va avea înnorări şi temporar va ploua. Vor fi mai ales averse, moderate cantitativ şi vor fi posibile descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări ziua. Temperatura maximă va fi de 21…22 de grade, iar cea minimă de 10…12 grade.
 
Vă mai recomandăm şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările