Prognoza meteo: Un ciclon periculos loveşte România. În ce regiuni se anunţă vreme de coşmar şi de când se încălzeşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vremea va fi frumoasă marţi, cu temperaturi mai ridicate decât în mod normal la această dată, mai ales în zonele de câmpie. De miercuri vin ploi puternice. De vină este un ciclon mediteranean care se va poziţia în următoarele zile deasupra ţării noastre. Prognoza lunară publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) arată că în a doua jumătate a lunii mai se va răci şi va ploua puternic.

Marţi, conform meteorologilor, vremea va fi în general instabilă şi se va răci uşor. Temporar înnorările vor fi accentuate şi vor cădea averse, însoţite şi de descărcări electrice, în cea mai mare parte a ţării. Izolat, vor fi condiţii de grindină, iar cu precădere în sud-vest şi la munte, cantităţile de apă vor fi mai însemnate. Vântul va avea intensificări, local şi temporar, în majoritatea regiunilor, dar îndeosebi în sud, centru şi zona înaltă de munte. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 17 şi 23 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 şi 14 grade. Dimineaţa, în zonele joase, vor mai fi condiţii de ceaţă.

Şi miercuri vremea se va menţine instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi vor fi averse în majoritatea regiunilor, asociate local cu descărcări electrice. Izolat, cantităţile de apă vor fi mai însemnate şi vor fi condiţii de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sud şi la munte, precum şi, de scurtă durată, în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 24 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 şi 15 grade.

De joi până sâmbătă, vremea se va menţine în general instabilă, iar valorile termice se vor situa, în general, în jurul celor normale climatologic pentru această perioadă.

ANM a anunţat prognoza meteo actualizată pentru a doua jumătate din luna mai şi începutul lui iunie. Potrivit meteorologilor, în următoarele zile vremea se menţine mai rece decât normalul acestei perioade şi va continua să plouă. 

Săptămâna 13.05.2019 – 20.05.2019

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestui interval în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile sudvestice. Regimul pluviometric va fi excedentar la nivelul întregii ţări, dar mai ales în vestul şi sud-vestul României precum şi la munte.

Săptămâna 20.05.2019 – 27.05.2019

Temperatura aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general excedentare în nordul şi nord-vestul teritoriului, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână.

Săptămâna 27.05.2019 – 03.06.2019

Temperaturile medii ale aerului vor fi în general apropiate de cele specifice acestei perioade. Regimul pluviometric va fi uşor deficitar în sud-vestul ţării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 03.06.2019 – 10.06.2019

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această săptămână vor fi uşor excedentare, local, în regiunile montane şi apropiate de normalul perioadei în rest.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite