Prognoza meteo: după caniculă, un val de aer rece loveşte România. În ce regiuni va fi cel mai frig şi când se anunţă furtuni

Prognoza meteo: după caniculă, un val de aer rece loveşte România. În ce regiuni va fi cel mai frig şi când se anunţă furtuni

Ploile revin în peisaj FOTO Adevărul

După vremea toridă din ultimele zile, de săptămâna viitoare temperaturile scad drastic. Meteorologii spun că vremea se răci, va ploua puternic, iar în unele regiuni vor fi maxime mai mici chiar şi cu 20 de grade. În Bărăgan, de exemplu, de marţi, 22 august, vom avea 24 de grade, în loc de 34 câte s-au înregistrat în weekend.

Ştiri pe aceeaşi temă

Duminică, în sudul, centrul şi estul ţării vremea va fi în continuare călduroasă, iar în unele zone va fi caniculă, cu temperaturi maxime de 34-35 de grade. 

Conform meteorologilor, în regiunile vestice, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat, iar temperatura va fi în scădere. După aceste zile caniculare, temperaturile o să scadă chiar şi cu 20 de grade şi îşi vor face apariţia furtunile violente.


Săptămâna începe cu valori termice scăzute şi în regiunile sudice şi estice, apoi treptat vor creşte situându-se în general în jurul celor climatologic specifice perioadei. Probabilitatea de apariţie a averselor va fi ridicată în primele două zile şi majoritatea regiunilor.

Cu toate acestea, valuri de căldură vor exista până spre a doua decadă a lunii septembrie, chiar dacă disconfortul termic nu va mai fi la fel de accentuat ca acum, a declarat Mihai Huştiu, meteorolog de serviciu în cadrul ANM, potrivit  Agerpres. Întrebat dacă vor mai exista episoade cu temperaturi excesive, meteorologul ANM a precizat că vor mai fi valuri de căldură până spre a doua decadă a lunii septembrie.

"Sigur că da, valuri de căldură vom mai putea avea până spre a doua decadă a lunii septembrie, numai că acele valuri din septembrie se manifestă altfel. Faptul că nopţile sunt mai lungi, temperaturile din cursul nopţii sunt mai coborâte şi atunci disconfortul termic nu mai este atât de accentuat, dar mai putem avea episoade cu temperatura excesivă. Era de aşteptat să se manifeste vara atât de violent”, a explicat meteorologul.

Vă recomandăm şi:

Prognoza meteo: când şi unde se întoarce canicula. Ce temperaturi se anunţă, în ce regiuni mai plouă

Prognoza meteo: vreme de coşmar. În ce regiune va ploua în fiecare zi, cât de cald se face după 21 martie, unde va fi frig

citeste totul despre: