Prognoza meteo: După caniculă, fenomene violente lovesc România. Unde se răcoreşte şi în ce zone va fi prăpăd

Prognoza meteo: După caniculă, fenomene violente lovesc România. Unde se răcoreşte şi în ce zone va fi prăpăd

De săptămâna viitoare, furtunile îşi fac apariţia în peisaj FOTO Shutterstock

Temperaturi de foc în următoarele zile, în toată ţara. Maximele se menţin foarte ridicate, disconfortul termic va fi prezent în majoritatea regiunilor, iar în unele zone, canicula adusă de un val de aer tropical va persista.

 
Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), sâmbătă, vremea se va menţine călduroasă în mare parte din ţară, izolat caniculară în Lunca Dunării. După-amiaza disconfortul termic va fi în continuare ridicat, iar pe arii relativ extinse în regiunile vestice, sudice şi sud-estice, va atinge sau va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, averse şi descărcări electrice îndeosebi după-amiaza şi seara, local în Carpaţii Occidentali şi Meridionali şi doar izolat în restul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în regiunile sud-estice şi în extremitatea de sud-vest a teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 27 şi 34 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 şi 24 de grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, unde izolat vor fi condiţii de ceaţă.
 
Vremea va fi în continuare călduroasă şi duminică, pe arii restrânse caniculară în regiunile vestice şi sudice, unde şi indicele temperatură-umezeală (ITU) local va atinge sau va depăşi pragul critic de 80 de unităţi al disconfortului termic. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări, averse şi descărcări electrice, pe arii restrânse în regiunile vestice, nord-vestice şi la munte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în regiunile sudice şi sud-vestice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 şi 35 de grade, iar cele minime între 13 şi 24 de grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei, spre 10 grade, unde izolat vor fi condiţii de ceaţă.
 
Săptămâna începe tot cu vreme desoebit de caldă. Luni, conform ANM, vremea va rămâne călduroasă în cea mai mare parte a ţării, izolat caniculară în zonele de câmpie şi de podiş. Disconfortul termic va fi în continuare ridicat după-amiaza, când în regiunile vestice, sudice şi sud-estice local va atinge sau va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare în vestul, nord-vestul teritoriului şi la munte, unde izolat vor fi averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificări în sudul Banatului, precum şi în Oltenia, Muntenia şi Dobrogea. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 şi 35 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 şi 23 de grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei. De acelaşi regim termic vom avea parte şi marţi, iar probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată de miercuri, în special în zonele montante.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: