Prognoza meteo: Ce ne aşteaptă după valul de caniculă din această săptămână. Unde vine toamna şi când lovesc ploile

Prognoza meteo: Ce ne aşteaptă după valul de caniculă din această săptămână. Unde vine toamna şi când lovesc ploile

Vreme capricioasă până pe 1 septembrie FOTO Alex Botezatu

După un nou val de caniculă în această săptămână, vremea începe să se răcească uşor spre sfârşitul lunii, semn că toamna îşi întră în drepturi. Ploi slabe sunt  posibile în intervalul 25-29 august, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM) care a dat publicităţii estimarea evoluţiei vremii pentru intervalul 19 august - 1 septembrie 2019.

 
Iată prognoza pentru fiecare regiune:
 
Maxime de 30 de grade în Muntenia
 
Procesul de încălzire a vremii va continua până pe 22 august, când va deveni caniculară, media maximelor situându-se în jurul a 35 de grade. Apoi vremea se va răci uşor şi treptat, urmând ca în data de 29 august să se înregistreze temperaturi maxime, în medie, de 30 de grade. Ulterior, până la sfârşitul intervalului de prognoză, media regională a temperaturilor maxime se va situa în jurul a 31 de grade.
Temperaturile minime vor creşte spre valori medii de 19 grade în 23, 24 şi 25 august, pentru ca ulterior acestea să scadă spre o medie în jurul a 15 grade în data de 30 august, valoare ce se va menţine până la sfârşitul intervalului de prognoză. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi redusă.
 
Ploi slabe în Oltenia
 
Procesul de încălzire a vremii va continua până în 21 şi 22 august, când vremea va fi caniculară, media maximelor situându-se în jurul a 34 de grade. Apoi vremea se va răci uşor şi treptat, urmând ca în data de 29 august să se înregistreze, în medie, temperaturi maxime de 30 de grade. Ulterior, până la sfârşitul intervalului de prognoză, media regională a temperaturilor maxime se va menţine în jurul a 30 de grade.
Temperaturile minime vor creşte spre valori medii de 19 grade în 23, 24 şi 25 august, pentru ca ulterior acestea să scadă spre o medie în jurul a 16 grade în data de 30 august, valoare ce se va menţine până la sfârşitul intervalului de prognoză. Ploi, în general slabe, vor fi posibile în intervalul 25 - 27 august.
 
Caniculă în Transilvania
 
În prima săptămână vremea va fi călduroasă, cea mai ridicată medie a temperaturilor maxime fiind de 33 de grade, pe 21 august. Apoi aceasta va scădea uşor şi treptat, până pe 28 august, spre 28 de grade. Spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză mediile diurne vor caracteriza o vreme caldă şi vor oscila uşor între 27 şi 29 de grade. În prima săptămână, media minimelor termice va fi de 14...15 grade. Ulterior, minimele termice vor scădea uşor şi treptat, urmând ca media lor să se situeze în jurul a 12 grade. Ploi, în general slabe, vor fi posibile în intervalul 25-29 august.
 
Precipitaţii în Maramureş
 
În prima săptămână vremea va fi călduroasă, cea mai ridicată medie a temperaturilor maxime fiind de 33 de grade, pe 21 august. Apoi aceasta va scădea uşor şi treptat, până pe 28 august, spre 28 de grade. Spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză mediile diurne vor caracteriza o veeme caldă şi vor oscila uşor între 27 şi 29 de grade. În prima săptămână, media minimelor termice va fi de 15...16 grade. Ulterior, minimele termice vor scădea uşor şi treptat, urmând ca media lor să se situeze în jurul a 13 grade.
Ploi, în general slabe, vor fi posibile în intervalul 25-29 august.
 
Minime de 14 grade în Moldova
 
În prima săptămână vremea va fi călduroasă, cea mai ridicată medie a temperaturilor maxime fiind de 33 de grade, pe 21 august. Apoi aceasta va scădea uşor şi treptat, până pe 28 august, spre 28 de grade. Spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză mediile diurne vor caracteriza o veme caldă şi vor oscila uşor între 27 şi 29 de grade. În prima săptămână, media minimelor termice va fi de 15...16 grade. Ulterior, minimele termice vor scădea uşor, urmând ca media lor să se situeze în jurul a 14 grade. Ploi, în general slabe, vor fi posibile în intervalul 25-29 august.
 
Vreme frumoasă pe litoral
 
Valorile termice diurne vor fi în creştere spre o medie în jurul a 32 de grade, în 22 şi 23 august, iar până în data de 29 august, această medie va scădea spre 28 de grade. Ulterior, variaţiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, în jurul aceleiaşi valori medii de 28 de grade. Temperaturile minime vor avea o evoluţie similară cu cea a maximelor, astfel că vor creşte, în medie, spre 21 de grade în 23 şi 24 august, pentru ca ulterior să scadă uşor spre o medie de 18 grade în 29 august, medie ce se va menţine până la sfârşitul intervalului de prognoză. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi redusă.
 
Variaţii termice şi în Banat
 
În primele zile vremea va fi călduroasă, local caniculară pe 20 şi 21 august, când media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 35 de grade, apoi aceasta va scădea uşor şi treptat, până pe 28 august, spre 29 de grade. Spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză mediile maximelor diurne vor caracteriza o vreme caldă şi vor oscila uşor, între 29 şi 31 de grade. În prima săptămână, media minimelor termice va fi de 17...18 grade. Ulterior, minimele termice vor scădea uşor şi treptat, urmând ca media lor să se situeze în jurul a 15 grade. Ploi, în general slabe, vor fi posibile în intervalul 24-28 august.
 
Deosebit de cald în Crişana
 
În primele zile vremea va fi călduroasă, local caniculară pe 20 şi 21 august, când media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 34 de grade, apoi aceasta va scădea uşor şi treptat, până pe 28 august, spre 29 de grade. Spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză mediile diurne vor caracteriza o veme caldă şi vor oscila uşor în jurul a 29 de grade.
În prima săptămână, media minimelor termice va fi de 16...17 grade. Ulterior, minimele termice vor scădea uşor şi treptat, urmând ca media lor să se situeze în jurul a 14 grade. Ploi, în general slabe, vor fi posibile în intervalul 24-28 august.
 
Vreme rea la munte
 
Valorile termice diurne vor fi în creştere spre o medie în jurul a 23 de grade, în 21 august, iar până în data de 29 august, această medie va scădea spre 18 de grade. Ulterior, variaţiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, în jurul aceleiaşi valori medii de 18 de grade.
Temperaturile minime vor avea o evoluţie similară cu cea a maximelor, astfel că vor creşte, în medie, spre 13 grade în 21 şi 22 august, pentru ca ulterior să scadă uşor spre o medie de 10 grade în 29 august, ce se va menţine până la sfârşitul intervalului de prognoză. Probabilitatea de apariţie a ploilor, mai ales averse, posibil însoţite de descărcări electrice va fi mai ridicată în intervalul 24 - 29 august.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: