Prognoza meteo. Ce ne aşteaptă după episodul de iarnă autentică. Unde mai ninge

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După un episod de iarnă autentică, vremea se schimbă radical. Temperaturile vor fi în creştere, iar ninsori se vor semnala în continuare la munte.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), luni, 23 noiembrie, valorile termice vor fi în creştere uşoară în majoritatea zonelor şi se vor situa în general în jurul celor specifice pentru ultima decadă a lunii noiembrie.

Dimineaţa vremea va fi rece, însă în orele amiezii temperaturile, mai ridicate decât cele din ziua anterioară se vor situa în general în jurul celor normale pentru această dată. În regiunile din jumătatea nordică a ţării înnorările se vor accentua treptat, şi doar pe suprafeţe restrânse, îndeosebi seara şi noaptea, trecător se vor semnala precipitaţiislabe. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte, predominant sub formă de ninsoare în Maramureş, mixte în Transilvania şi mai ales ploi în Moldova şi în Crişana.

În restul teritoriului, cerul va fi variabil cu înnorări trecătoare în a doua parte a intervalului, când doar cu totul izolat vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, îndeosebi în zona înaltă, trecător viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 4 şi 10 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 şi 5 grade. În primele ore ale intervalului, pe arii restrânse, în zonele joase de relief va fi ceaţă.

În Bucureşti, vremea va fi în general frumoasă, dar rece dimineaţa. Cerul, mai mult senin ziua, va avea înnorări temporare pe parcursul nopţii, însă probabilitatea pentru ploi slabe va fi redusă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 9…10 grade, iar cea minimă de 1…3 grade. La începutul intervalului vor fi condiţii de ceaţă.

Marţi, 24 noiembrie, vremea va începe să se îndrepte, iar temperaturile diurne vor continua să crească uşor. Conform meteorologilor, cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a zilei în nord, nord-est şi la munte, iar la începutul intervalului pe arii restrânse şi în sud. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificări ziua, pe arii restrânse la munte şi în regiunile estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 şi 12 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -5 şi 3 grade. Spre sfârşitul intervalului, pe arii restrânse va fi ceaţă.

Şi în Capitală, cerul va avea unele înnorări la începutul intervalului, apoi se va degaja treptat devenind mai mult senin. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 10…11 grade, iar cea minimă de -1…1 grad, uşor mai scăzută în zona preorăşenească. La începutul intervalului şi spre sfârşitul nopţii vor fi condiţii de ceaţă.

Miercuri, vremea va fi în continuare rece dimineaţa şi noaptea în cea mai mare parte a ţării. În zonele joase vor fi nori joşi şi ceaţă – la începutul zilei pe alocuri în special în Oltenia, Transilvania şi Banat unde pe spaţii mici poate persista, iar noaptea şi în celelalte regiuni. Izolat vor fi condiţii de burniţă, iar în orele dimineţilor ceaţa se va asocia cu depunere de chiciură. În restul teritoriului cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 3 şi 10 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -8 şi 0 grade, mai scăzute în depresiuni, spre -13 grade, dar şi uşor mai ridicate în Dealurile de Vest şi pe litoral.

La Bucureşti, miercuri, vremea se va menţine rece dimineaţa şi noaptea. La începutul zilei, dar cu probabilitate mai mare în a doua parte a nopţii vor fi nori joşi şi ceaţă, iar în restul timpului cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab. Temperatura maximă va fi de 9…10 grade, iar cea minimă de -3…0 grade.

Vă mai recomandăm şi:

În ce condiţii se poate face vaccinul anti-COVID

Gafa uriaşă făcută de un poliţist. O femeie declarată moartă s-a trezit când era aşezată în sicriu

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite