Prognoza meteo: Cum se anunţă vremea. Unde sunt aşteptate ninsori, cât de frig se face şi în ce regiuni ploile fac ravagii

Prognoza meteo: Cum se anunţă vremea. Unde sunt aşteptate ninsori, cât de frig se face şi în ce regiuni ploile fac ravagii

Vreme schimbătoare la începutul lunii martie FOTO Adevărul

Vremea rea continuă şi duminică. Meteorologii anunţă ploi în majoritatea regiunilor, lapoviţă şi ninsori în zonele montane. Temperaturile scad, iar regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de cele climatologic specifice datei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), cerul va avea înnorări, în general persistente în regiunile vestice, nordice şi centrale, unde mai ales din a doua parte a zilei, pe arii restrânse, trecător se vor semnala precipitaţii slabe. Acestea vor fi sub formă de ploaie, exceptând Maramureşul, unde se va semnala şi lapoviţă, precum şi zona montană, unde vor fi mai ales ninsori.

Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări la munte, îndeosebi pe creste, iar la cote mult mai reduse şi pe arii restrânse şi în nord-vest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 şi 11 grade, iar cele minime, în general, între -3 şi 4 grade.
 
De luni, vremea se va încălzi semnificativ. Cerul va fi variabil, cu înnorări în a doua parte a intervalului în vest, centru şi nord precum şi la munte, unde local şi temporar se vor semnala precipitaţii. Acestea vor fi în general slabe cantitativ, sub formă de ploaie în zonele joase de relief, în timp ce în zona montană vor fi mixte, iar la altitudini mari vor predomina ninsorile.

Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze mai mari pe creste, ziua la cote mai reduse şi în nord-vest, iar noaptea, local în majoritatea regiunilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 şi 15 grade, uşor mai ridicate în sud-vestul şi sudul extrem al ţării unde se pot atinge până la 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 şi 7 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei.
 
ANM a dat publicităţii şi prognoza meteo pentru luna martie. Conform estimărilor, vom avea pare de valori termice mai ridicate decât cele specifice acestei perioade în cea mai mare marte a ţării. De asemenea, precipitaţiile estimate a se înregistra în prima parte a lunii martie vor fi deficitare, urmând ca nivelul lor să crească din a doua jumătate a intervalului prognozat. 
 
Prognoza pentru luna martie:
 
 
Săptămâna 04.03.2019 – 11.03.2019
 
Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acesti interval, la nivelul întregii ţări.
Precipitaţiile estimate a se înregistra în această săptămână vor fi deficitare în cea mai mare parte a teritoriului. Excepţie vor face regiunile nord-vestice, unde cantităţlie de precipitaţii vor fi apropiate de cele nomale ale perioadei.
 
Săptămâna 11.03.2019 – 18.03.2019
 
Temperatura aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.
Cantităţile de precipitaţii estimate a se înregistra în această perioadă vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână.
 
Săptămâna 18.03.2019 – 25.03.2019
 
Mediile valorilor termice vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice acestui interval, în cea mai mare parte a ţării.
Regimul pluviometric va fi uşor deficitar în jumătatea vestică a ţării şi apropiat de cel mormal pentru această perioadă în rest.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: