Prognoza meteo pe 3 luni. Unde vine vara tropicală, cât ţine seceta şi în ce zone lovesc ploile

Prognoza meteo pe 3 luni. Unde vine vara tropicală, cât ţine seceta şi în ce zone lovesc ploile

Lipsa precipitaţiilor, un dezastru pentru agricultură Foto:Arhivă Adevărul

Vine o vară tropicală, iar ploile se vor lăsa aşteptate. Dacă în lunile iulie şi august, zilele toride ne vor da bătăi de cap, în iunie se anunţă vreme normală. Seceta se instalează şi în această vară în sud-estul ţării, spre disperarea agricultorilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele trei luni. În lunile iulie şi august, temperaturile vor fi destul de ridicate, iar cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare.

În Bărăgan, temperaturile tropicale nu sunt o noutate. Vremea deosebit de caldă şi secetoasă din lunile de vară nu mai miră pe nimeni, cum nici iernile foarte reci nu mai iau prin suprindere. Conform meteorologilor, maximele absolute înregistrate până în prezent în Bărăgan au atins la 10 august 1957, 44 de grade Celsius la Valea Argovei şi 41,4 grade Celsius la Călăraşi.

Prognoza meteo: vremea în luna iunie 2015

În luna iunie, temperaturile se va încadra în limitele apropiate de mediile multianuale în cea mai mare parte a teritoriului. Media multinuală este de 18,3 grade Celsius. Temperatura medie în luna iunie va chiar excedentară în sud, sud-est şi-n vest, unde va atinge 20 de grade Celsius.  În ceea ce priveşte precipitaţiile, cantităţile lunare vor avea valori sub normele climatologice(84,5 l/mp) în sud, sud-est, est şi vest, unde media lunară va fi de 60 de l/mp. În centru şi nord, va ploua mai mult, cantităţile de precipitaţii fiind excedentare, de 100-120 de l/mp. 

Prognoza meteo:vremea în luna iulie 2015

Conform ANM, temperatura medie multianuală a lunii iulie este de 20,2 grade Celsius. Înaceastă vară, temperatura medie în sud, sud-est şi vest va depăşit media cu 2 grade Celsius şi chiar cu 4 grade Celsius, local în sud şi est. În centru se va încadra în media normală, iar local în nord va fi sub media multianulă, media din luna iulie a anului 2015 urmând a fi de 16 grade Celsius.  Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi deficitare, sub media de 77,8 l/mp, cu excepţia zonelor centrale şi vestice. 

Prognoza meteo:vremea în luna august 2015

În ultima lună de vară, valorile termice se vor încadra în media multianuală normală, de 19,7 grade Celsius. Este posibil ca în sud-est, sud şi vest să fie temperaturi peste medie.  În aproapetoate regiunile, spun specialiştii, cantităţile lunare de precipitaţii vor fi sub mediile climatologice de 64,7 l/mp. Izolat, în nord, va fi de 80 de l/mp, pe când în sud, sud-vest, vest şi sud-est va fi de 40 de l/mp. 

Vă recomandăm şi:

Vreme neobişnuită. Cât de cald se anunţă în următoarele trei zile şi unde lovesc vijeliile şi grindina

Avertizare de vreme severă: furtună, ploi torenţiale şi grindină. Cât de mult scad temperaturile

Căldură sahariană. Ce temperaturi se anunţă pentru cea mai toridă zi din mai

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările