Prognoza meteo:  Vremea se schimbă radical. Ce fenomene ne aşteaptă

Prognoza meteo:  Vremea se schimbă radical. Ce fenomene ne aşteaptă

Furtuni puternice în majoritatea regiunilor FOTO Shutterstock

Vremea rea pune stăpânire pe România. Ploi torenţiale, descărcări electrice şi grindină anunţă meteorologii. Vestea bună este legată de faptul că se mai răcoreşte, de joi fiind aşteptate temperaturi sub normele climatologice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Miercuri, 21 iulie, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), vremea va fi în general instabilă în zonele de deal şi de munte, local în Muntenia, Moldova şi Transilvania şi izolat în restul teritoriului. Vor fi înnorări temporar acccentuate şi, mai ales în cursul zilei, averse ce pot avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi condiţii de grindină. Vântul va sufla moderat, cu intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în zona montană înaltă, în est şi în sud-vestul extrem.
 
Temperaturile maxime, în general sub normele perioadei mai ales în jumătatea de nord a ţării, se vor încadra între 22…23 de grade în nordul Moldovei şi în depresiunile din estul Transilvaniei şi 32 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 10 şi 18 grade.
 
În Bucureşti, vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar mai accentuate ziua, când vor fi averse şi descărcări electrice, apoi va deveni variabil. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă, apropiată de norma climatologică a perioadei, va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă de 15…17 grade.
 
Joi, vremea va fi în general frumoasă, iar în cea mai mare parte a ţării valorile termice se vor situa uşor sub mediile multianuale. Conform ANM, cerul va fi variabil şi doar pe arii restrânse, mai ales în zona de munte şi în regiunile extracarpatice, vor mai fi ploi de scurtă durată şi, posibil, descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, iar ziua şi în est.
 
Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 24 şi 30 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 grade în depresiuni şi 20 de grade pe litoral.
În Bucureşti, cerul va fi variabil, favorabil trecător, mai ales după-amiaza, ploii de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 28…29 de grade, iar cea minimă de 16…18 grade.
 
În weekend, valorile termice se vor situa uşor sub normele climatologice, apoi se va încălzi uşor. Probabilitatea pentru ploi de scurtă durată va fi mai mare în zona montană, iar spre sfârşitul intervalului instabilitatea atmosferică se va accentua şi în regiunile vestice.
 
Vă mai recomandăm şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările