Profesorul de sex din comuna Ileana, condamnat la 4 ani de închisoare cu executare. Ce le făcea dascălul elevelor de clasa a VI-a în timpul orelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorul care îşi mângâia elevele în zone intime în timpul orelor de curs la şcoala din comuna Ileana a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare pentur corupere sexuală a minorilor. Judecătoria Lehliu Gară a pronunţat sentinţa marţi, 3 mai, iar inculpatul are la dispoziţie 10 zile pentru a formula apel.


În ianuarie 2016,  Nicolae Ioniţă, care preda fizica şi chimia la şcoala din comuna Ileana, a fost acuzat de corupere sexuală, motiv pentru care Inspectoratul Şcolar Judeţean(ISJ) Călăraşi i-a desfăcut contractul de muncă.
Incidentele incalificabile s-au petrecut la şcoala din Ileana, iar autorităţile au declanşat la acea dată o anchetă în urma plângerilor mai multor părinţi. Comportamentul deviant al dascălului le-a speriat pe elevele de clasa a VI-a care au povestit părinţilor ce li se întâmplă în timpul orelor de curs. Profesorul le atingea în părţile intime şi le făcea avansuri sexuale.

"Le băga mâna între picioare!"

Câţiva părinţi nu s-au sfiit şi au dat declaraţii împotriva profesorului, spunând că au rămas stupefiaţi atunci când fetele au povestit ce li se întâmplă. Una dintre mame a spus că nu e prima dată când se întâmplă aşa ceva în timpul orelor profesorului Ioniţă Nicolae. „Eu am auzit de la băiat că le-a pipăit pe fete, le punea mâna pe piept, pe picioare, le băga mâna între picioare când erau pe scaune”, a povestit mama unui elev.

 ISJ i-a desfăcut contractul de muncă

După aceste întâmplări, mai mulţi părinţi au depus plângere la Poliţie. Procurorii din Lehliu Gară au preluat imediat cazul şi au cerut măsuri ferme, însă pe 22 decembrie 2015, Judecătoria Lehliu a respins propunerea de arestare preventivă, profesorul fiind plasat în arest la domiciuliu. În paralel, s-a desfăşurat şi o anchetă a ISJ Călăraşi.
Între timp a fost deschisă şi o anchetă a Inspectoratului Şcolar Judeţean Călăraşi.  „Comisia a efectuat cercetări, au reieşit nişte fapte incompatibile cu calitatea de cadru didactic şi, în urma propunerii comisiei, Consiliul de Administraţie, pe data de 18 decembrie, a hotărât sancţionarea profesorului Ioniţă Nicolae cu desfacerea contractului de muncă”, declara la acea dată prof. Constantin Tudor, inspector şcolar judeţean. Soţia bărbatului acuzat de corupere sexuală predă tot la şcoala din Ileana.

Obligat să plătească şi daune morale

Pe 3 mai, Judecătoria Legliu Gară a pronunţat sentinţa în dosarul 34/249/2016, în care 8 părţi vătămate au depus plângere împotriva dascălului. Instanţa notează în hotărârea 33/2016 “ ca inculpatul să execute pedeapsa principală rezultantă de 4 ani închisoare, în regim de detenţie. În baza art.45 alin.3 lit.a Cp aplică inculpatului Ioniţă Nicolae pedeapsa complementară cea mai grea constând în interzicerea exercitării drepturilor prev de art.66 alin.(1) lit.a, b şi f C. pen de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a fi tutore sau curator pe o perioadă de 2 ani, după executarea pedepsei închisorii sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate”. Tot în soluţia instanţei se precizează că  “inculpatul Ioniţă Nicolae este obligat la plata către fiecare parte civilă a sumei de 5.000 lei cu titlu de daune morale”.
 

Vă recomandăm şi:

Ore de sex în comuna Ileana. Arestat la domiciliu pentru corupere sexuală: ce le făcea un profesor elevelor de clasa a VI-a la şcoală

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite