Proaspeţii absolvenţi îngroaşă rândurile celor fără loc de muncă. 7,31%, rata şomajului în luna iulie la Călăraşi

Proaspeţii absolvenţi îngroaşă rândurile celor fără loc de muncă. 7,31%, rata şomajului în luna iulie la Călăraşi

Tinerii fără loc de muncă au ridicat rata şomajului Foto:Arhivă Adevărul

Proaspeţii absolvenţi au îngroşat rândurile celor fără o slujbă, ridicând rata şomajului, aşa cum se întâmplă în fiecare vară, la 7,13%.

Ştiri pe aceeaşi temă


La sfârşitul lunii iulie, rata şomajului la nivelul judeţului Călăraşi a fost de 7,13%, cu 0,25 puncte procentuale mai mare faţă de cea din luna iunie a acestui an. Astfel, conform AJOFM Călăraşi, la 31 iulie, în evidenţa autorităţilor erau înregistraţi 7.673 şomeri, din care 3.327 femei. Din numărul total al acestora, 943 persoane au beneficiat de indemnizaţie şi 6.730 erau înregistraţi ca şomeri neindemnizaţi. 

”În luna iulie 2015, numărul şomerilor a crescut faţă de luna anterioară datorită înscrierii în baza de date a Agenţiei a  absolvenţilor promoţia 2015, însă creşterea ratei şomejului nu a fost semnificativă întrucât, în luna de referinţă, au fost încadrate în muncă 206 persoane, ca urmare a implementării măsurilor active de ocupare,”  explică Nicolae Chirana, director executiv al AJOFM Călăraşi. Este vorba despre peste 700 de tineri care au terminat studiile, dar nu şi-au găsit loc de muncă.
 

Vă recomandăm şi:

Bursa locurilor de muncă pentru proaspeţii absolvenţi, organizată pe 25 septembrie

Prime pentru proaspeţii absolvenţi. Câţi bani le dă statul tinerilor care îşi găsesc un loc de muncă

Absolvenţi cu „diplomă” de şomer. Ce să faci ca să primeşti 250 de lei timp de şase luni

"Investeşte în oameni!". O mie de şomeri din mediul rural, incluşi într-un proiect în valoare de 14 milioane de lei

Peste o sută de şomeri şi-au găsit o slujbă la Bursa locurilor de muncă. Angajatorii "au bătut" palma cu paznicii şi şoferii

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările