Primul deces provocat de gripă. O femeie, de 65 de ani, bolnavă cronic şi nevaccinată, ucisă de virusul de tip B

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie, în vârstă de 65 de ani, din judeţul Călăraşi, a fost ucisă de virusul gripal tip B. Conform autorităţilor, femeia nu a fost vaccinată şi suferea de boli cronice.

Trei noi decese provocate de gripă au fost confirmate, luni, fiind vorba despre doi bărbaţi şi o femeie din judeţele Bihor, Călăraşi şi Iaşi. Potrivit specialiştilor, numărul total al deceselor a ajuns la 22. Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunţat, luni, că au fost înregistrate încă trei decese provocate de gripă.  Potrivit CNSCBT, numărul total al deceselor provocate de gripă a ajuns la 22 în sezonul 2017 – 2018. 

 Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile precizează că în săptămâna 29 ianuarie - 4 februarie la nivel naţional s-au înregistrat 543 de cazuri de gripă, comparativ cu 252 de cazuri înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut.

La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă, IACRS şi pneumonii) a fost de 108.240, cu 12,3% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămâna a anului 2017 (96.424) şi cu 23,7% mai mare faţă de cel înregistrat în săptămâna precedentă (87492).

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite