Primăvară cu vreme rea. Cod galben de vânt puternic şi lapoviţă

Primăvară cu vreme rea. Cod galben de vânt puternic şi lapoviţă

Vânt puternic Foto:I.S.

Vremea rea pune stăpânire pe Bărăgan. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică, mai multe atenţionări cod galben de vânt puternic, valabile în mai multe judeţe din ţară, printre care şi Călăraşi.

Ştiri pe aceeaşi temă


Până spre după-amiaza zilei de 9 martie, pe arii extinse în judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Buzău şi Brăila, zona de munte a judeţelor Prahova şi Buzău, se vor semnala intensificări ale vântului, care la rafală vor atinge şi depăşi 60 km/h, iar la munte vor depăşi 80 km/h. Nici frigul nu ocoleşte zona de sud-est a ţării. Până pe 12 martie, temperaturile maxime nu depăşesc 3 grade Celsius, iar precipitaţiile sub formă de lapoviţă rămân la putere. Abia de miercuri, mercurul urcă în termometre până la 7 grade Celsius.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis şi o informare pentru intervalul 9 martie, ora 10.00 – 10 martie, ora 18.00, pentru întreaga ţară. În jumătatea de est a Munteniei, în sudul şi centrul Moldovei şi în Dobrogea, precum şi la munte, vântul va avea intensificări temporare, cu viteze ce vor depăşi 50-60 km/h, iar în zona înaltă a Carpaţilor Orientali şi Meridionali rafalele vor fi de peste 70-80 km/h.

Vă recomandăm şi:

Martie cu ploi. Vreme rece şi mohorâtă în Bărăgan până la mijlocul lunii

Superstiţii la început de primăvară. Vremea Dochiei, baba înzestrată cu puteri magice, care se dezbracă de cojoace

Cum să te hidratezi pe vreme rece

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările