Primăria începe stârpirea ţânţarilor. Prima etapă de dezinsecţie are loc marţi, 11 iunie

Primăria începe stârpirea ţânţarilor. Prima etapă de dezinsecţie are loc marţi, 11 iunie

Pe 11 iunie începe dezinsecţia în oraşul de pe malul Borcei FOTO Adevărul

Autorităţile locale se pregătesc pentru stârpirea cohortelor de ţânţari care au invadat oraşul de pe malul Borcei. Primăria Municipiului Călăraşi a anunţat că prima etapă de dezinsecţie (ţânţari şi căpuşe) se va face marţi, 11 iunie 2019, atât terestru cât şi avio, pe zone verzi, mlăştinoase, inundate, luciu de apă etc.

 
„Amânarea acţiunii de dezinsecţie are ca motive instabilitatea atmosferică din ultimele săptămâni, dar şi întârzierea, cauzată de contestaţii, a achiziţiei publice a unui contract multianual de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare.
 
Substanţele active ale produselor utilizate pentru tratamentele de dezinsecţie sunt avizate de Ministerul Sănătăţii prin Comisia Naţională pentru Produse Biocide. Tratamentele se vor aplica în condiţiile atmosferice favorabile, în caz contrar vom anunţa reprogramarea dezinsecţiei.
 
Acţiunea se va desfăşura în condiţii corespunzătoare, respectând prevederile legale de protecţie a mediului, a sănătăţii şi securităţii populaţiei”, au anunţat reprezentanţii Primăriei.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: