Preşedintele UNPR Călăraşi, ginerele regretatului George Motoi. Colegii de partid transmit condoleanţe la decesul marelui actor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele UNPR Călăraşi, Aurel Niculae Foto:actualitatea de calarasi
Preşedintele UNPR Călăraşi, Aurel Niculae Foto:actualitatea de calarasi

Doliu în familia deputatului de Călăraşi, Aurel Niculae. Politicianul, preşedintele Uniunii Naţionale pentru Progresul României din Călăraşi, este nimeni altul decât ginerele marelui actor George Motoi, trecut în nefiinţă, miercuri, după o grea suferinţă.  Politicianul, în vârstă de 55 de ani, este căsătorit cu fiica regretatului artist.

Colegii din partid , inclusiv primarul Călăraşiului, Daniel Ştefan Drăgulin, i-au transmis condoleanţe în aceste momente grele. „Sunt alături de prietenul şi colegul meu, preşedintele UNPR Călăraşi - deputatul Aurel Niculae, într-un moment greu al existenţei sale, reprezentat de trecerea în nefiinţă a socrului său, marele actor George Motoi. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, a scris primarul pe un cont de socializare.

George Motoi a murit, miercuri dimineaţă, la nici două luni după ce a serbat 79 de ani. Vestea morţii actorului a fost confirmată de fiica acestuia, Raluca.

George Motoi s-a născut pe 22 ianuarie 1936, la Arman, judeţul Caliacra. Cursurile primare le-a făcut în comuna Dudeşti, jud. Brăila, unde s-au stabilit părinţii după anul 1940. Între anii 1950-1954 a urmat studiile medii la Grupul Şcolar Agricol din Brăila şi Şcoala Populară de Artă din acelaşi oraş. În anul 1954 dă examen de admitere şi reuşeşte la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti. Absolvă, în 1958, la clasa prof. Irina Răchiţeanu.

Carieră spectaculoasă

După absolvire pleacă cu repartiţie la Piatra Neamţ, punând acolo, împreună cu toţi colegii de promoţie, bazele unui nou teatru (Teatrul Tineretului de azi). Teatrul din Bacău îl împrumută pentru rolul titular din Don Carlos de Schiller, sub regia artistului emerit Ion Olteanu. Băcăoanii îi obţin transferul de la Piatra Neamţ şi joacă la Bacău numai roluri principale, fiind remarcat în turneele din capitală ca unul dintre cei mai buni interpreţi români ai Bufonului din "A douăsprezecea noapte" de Shakespeare, sub bagheta regizorală a reputatului Vlad Mugur. 

Vrea să-l angajeze Teatrul “Giuleşti” din Bucureşti, dar Vlad Mugur, preluând pe atunci direcţia Teatrului Naţional din Cluj, îl convinge să meargă cu el. Sub aripa lui Vlad Mugur ajunge actor consacrat. Interpretarea rolului Caligula din piesa cu acelaşi nume de Albert Camus, de pildă, îl propulsează fulgerător printre actorii de prim rang ai ţării, iar cîteva turnee în Italia, cu acelaşi rol, îl consacră definitiv. 

Vă recomandăm şi:

Colegii din lumea teatrului regretă moartea actorului George Motoi

„Don Juanul“ George Motoi, părăsit de Cezara Dafinescu după 23 de ani de căsnicie. Actorul s-a consolat cu fosta lui studentă, Giliola

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite