Pregătire. Cinci adolescenţi, instruiţi antidrog în tabăra naţională de la Buşteni

Pregătire. Cinci adolescenţi, instruiţi antidrog în tabăra naţională de la Buşteni

Tinerii au primit diplome, la finalul taberei de instruire Foto:CPECA

Tinerii voluntari din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Călăraşi au fost instruiţi la Buşteni, în cadrul unei tabere naţionale. Întâlnirea a fost concepută ca un program de dezvoltare şi perfecţionare a voluntarilor antidrog din România obiectivul principal vizând reducerea consumului de stupefiante în rândul tinerilor din România, prin formarea şi perfecţionarea unei reţele naţionale de 150 voluntari.

Ştiri pe aceeaşi temăProgramul zilnic a cuprins activităţi educative cu caracter teoretic (Rolul voluntariatului în activitatea antidrog, Managementul proiectelor antidrog etc.), jocuri in-door şi out-door, cu caracter stimulativ, precum şi concursuri antrenante şi distractive (Sport versus consum de droguri).

La sfârşitul taberei, tinerii participanţi au deprins noţiuni de bază privind managementul unui proiect de promovare a sănătăţii şi a alternativelor sănătoase de petrecere a timpului liber. Totodată, voluntarii antidrog călărăşeni Dumitrache Ştefania(Liceul “Danubius”), Salami Sara(Liceul Teoretic „Mihai Eminescu), Soare Alexandru(Colegiul Agricol „Sandu Aldea”), Ionel Mihaela şi Radu Vlad(Colegiul Naţional „Barbu Ştirbei”) au primit din partea organizatorilor diplome de participare.

Vă recomandăm şi:

Droguri la Chirnogi. Un bărbat, prins în flagrant în timp ce primea 12,3 kg de canabis în colete din Spania

Trei tineri, reţinuţi pentru trafic de droguri. Poliţia a confiscat 700 de grame de substanţe vegetale de la suspecţi

Un bărbat care vindea droguri în Călăraşi a fost arestat

Pericol. 24 de călărăşeni, condamnaţi pentru trafic de droguri, în ultimul an


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările