„#PotAltfel”, campanie pentru prevenirea consumului de droguri în 6 licee din Bărăgan

„#PotAltfel”, campanie pentru prevenirea consumului de droguri în 6 licee din Bărăgan

Campania se desfăşoară la nivel naţional FOTO CPECA

Campania naţională media de prevenire a consumului de canabis „#Pot Altfel!” va fi implementată în 6 licee din  Călăraşi: Colegiul Economic, Liceul “Danubius”, Colegiul Tehnologic „Ştefan Bănulecu”, Liceul Tehnologic Fundulea, Liceul „Al. Odobescu” Lehliu Gară şi Liceul „N. Bălcescu” Olteniţa.


Campania este fundamentată pe Studiul naţional în populaţia generală privind consumul de tutun, alcool şi droguri (GPS) 2016, corelativ cu Studiul în populaţia şcolarizată cu vârsta de 16 ani - ESPAD 2015, studii care relevă, la nivel naţional, o creştere a consumului de canabis. Activitatea este  finanţată prin Programul naţional de prevenire şi asistenţă medicală, psihologică şi socială a consumatorilor de droguri 2015-2018, aprobat prin HG nr. 684/2015. Campania reprezintă un răspuns integrat şi complet în planul politicilor publice, cu rol emergent în dinamica consumului de droguri din România.

„#PotAltfel” are drept scop creşterea nivelului de informare, sensibilizare şi conştientizare a populaţiei generale (15-64 de ani), cu accent pe populaţia şcolară (15-24 de ani), asupra efectelor medico-psiho-sociale ale consumului de canabis, în vederea neînceperii, respectiv, evitării trecerii de la consumul ocazional sau recreaţional, la consumul regulat de canabis.
 

Vă recomandăm şi:

Prevenirea consumului de tutun şi alcool. "Sunt informat!", proiect antidrog destinat copiilor de clasa a VI-a

Pregătire. Cinci adolescenţi, instruiţi antidrog în tabăra naţională de la Buşteni

S.M.A.R.T., un proiect adresat preşcolarilor. Educaţia antidrog începe la grădiniţă, cu un stil de viaţă sănătos

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările