Pot altfel. A început ediţia a XV-a a concursului naţional Mesajul meu antidrog pentru adolescenţi

Pot altfel. A început ediţia a XV-a a concursului naţional Mesajul meu antidrog pentru adolescenţi

Concursul se adresează elevilor de gimnaziu şi liceenilor FOTO ANA

Agenţia Naţională Antidrog (ANA), prin cele 47 de centre de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog teritoriale, a lansat la nivel naţional, la începerea semestrului II al acestui an şcolar, ediţia a XV–a a concursului „Mesajul meu antidrog”, având ca temă „Pot altfel!”.


„Mesajul meu antidrog” este unul dintre proiectele de succes de prevenire a consumului de droguri în rândul elevilor de gimnaziu şi de liceu şi se desfăşoară anual. 
Ediţia a XV–a a concursului se derulează în intervalul februarie - iunie 2018, în cadrul instituţiilor din învăţământul preuniversitar (gimnaziu şi liceu) din toate judeţele ţării şi din Bucureşti.  „Mesajul meu antidrog” este conceput sub forma unui concurs naţional, în cadrul căruia elevii îşi exprimă într-o formă de comunicare artistică sau prin sport, opiniile şi atitudinile lor în legătură cu consumul de droguri. 
 
Secţiunile ediţiei a XV-a sunt: eseu literar (gimnaziu şi liceu), arte vizuale grafică, pictură şi fotografie digitală (gimnaziu şi liceu), film scurt metraj (liceu), spot (liceu), sport (gimnaziu şi liceu), iar criteriile de evaluare a lucrărilor urmăresc încadrarea în cerinţe (tematică şi dimensiuni), promovarea mesajelor pozitive, originalitatea mesajului şi a subiectului ales, acurateţea stilului, claritatea limbajului.  
 
Cine sunt beneficiarii
 
Beneficiarii direcţi estimaţi ai concursului sunt 150.000 de elevi din învăţământul preuniversitar (gimnaziu şi liceu). Beneficiarii indirecţi sunt cadrele didactice şi elevii din unităţile şcolare în care se desfăşoară proiectul, precum şi familiile elevilor care participă în concurs. Din fiecare judeţ şi sector din Bucureşti vor fi selecţionate un număr de cel puţin 10 şcoli (atât din mediul urban, cât şi rural) cu învăţământ gimnazial şi 5 licee (atât din mediul urban cât şi rural) ce totalizează un număr de cel puţin 3.500 de elevi.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările