Poliţiştii de frontieră au reuşit să evite o catastrofă

Poliţiştii de frontieră au reuşit să evite o catastrofă

Poliţia de frontieră

Ieri s-au finalizat cercetările privindu-l pe Ghiţă L., comandant al şlepului cu motor ADA1, care în data de 26 august 2011, naviga în amonte pe fluviul Dunărea, prin zona de competenţă a Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Călăraşi.

Ştiri pe aceeaşi temă

În ziua respectivă, în jurul orei 15.00, poliţia de forntieră a fost sesizată că şlepul cu moto ADA1, naviga amonte, iar comandantul efectua manevre ce puneau în pericol siguranţa navigaţiei. Contactat prin radio-telefon, comandantul navei avea limbaj greoi şi exprimare incoerentă. Echipa de control s-a deplasat până la kilometrul 389, unde a juns din urmă şlepul motor. În urma testării cu aparatul etilotest, comandantul navei avea o alcoolemie de 1,23 mg/l în aerul expirat. Ghiţă L. este cercetat în libertate pentru săvârşirea infracşiunii de „evercitarea atribuţiilor de serviciu în stare de ebrietate sau sub influenţa unor substanţe ori produse stupefiante sau medicamente cu efecte similare stării de ebrietate“. Nava şi echipajul au răma în ancoră la kilometrul 392, urmând ca proprietarul să procedeze la schimbarea echipajului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările