Poliţişti români, trimişi în misiuni în staţiunile bulgăreşti. Oamenii legii au participat la 385 de intervenţii

Poliţişti români, trimişi în misiuni în staţiunile bulgăreşti. Oamenii legii au participat la 385 de intervenţii

Staţiunea Albena, prefectară de turiştii români FOTO Adevărul

Poliţiştii români au încheiat cu succes misiunea desfăşurată în patru staţiuni turistice din Bulgaria. Timp de două luni, aceştia au acordat sprijin şi au consiliat peste 4.200 de români care au ales să-şi petreacă vacanţa pe litoralul de la sud de Dunăre.

Ştiri pe aceeaşi temăA doua serie de 7 poliţişti români şi-a încheiat misiunea desfăşurată în ţara vecină, la sârşitul lunii august, unde s-a acţionat alături de poliţiştii bulgari, în staţiunile turistice Albena, Nisipurile de Aur, Balcic şi Nessebar.
Misiunile în aceste staţiuni s-au desfăşurat în două serii, prima de 8 poliţişti, a doua de 7, în perioada 30 iunie — 31 iulie, respectiv 1 — 31 august, în fiecare dintre cele patru staţiuni acţionând câte doi poliţişti români.

Poliţiştii români selecţionaţi pentru a desfăşura activitatea în Bulgaria au fost instruiţi pentru a-şi îndeplini cu succes misiunile încredinţate, un criteriu obligatoriu de selecţionare fiind acela de a fi un bun vorbitor de limbă bulgară. Este al optulea an în care se organizează asemenea misiuni, activităţile anterioare bucurându-se de apreciere din partea turiştilor români care au avut astfel posibilitatea de a se adresa direct poliţiştilor români pentru soluţionarea unor probleme, deşi se aflau pe teritoriul altui stat.

218 români, victime ale unor infracţiuni

Poliţiştii români au participat, alături de colegii bulgari, la 385 de intervenţii la diferite evenimente, cele mai multe vizând aplanarea unor stări conflictuale, ridicarea de autovehicule parcate ilegal şi soluţionarea unor neînţelegeri legate de asigurarea condiţiilor de cazare.
De asemenea, 278 de turişti români au fost implicaţi în evenimente pe raza staţiunilor respective, dintre care 218 în calitate de victimă ale unor evenimente neplăcute, furturi de autoturisme, tamponări auto, furturi sau distrugeri şi 60 ca bănuiţi de comiterea unor infracţiuni, fără producerea unor consecinţe deosebite.
 

Vă recomandăm şi:

Măsuri de fluidizare a traficului la frontiera cu Bulgaria în perioada sărbătorilor de iarnă

Migranţi irakieni întorşi din drum, la graniţa cu Bulgaria. Suspecţii intenţionau să ajungă în Germania

citeste totul despre: