Poliţia Transporturi: Peste 800 de călători, prinşi circulând cu trenul fără bilet

Poliţia Transporturi: Peste 800 de călători, prinşi circulând cu trenul fără bilet

Sute de persoane au fost prinse fără bilet FOTO Arhivă Adevărul

Aproximativ 500 de poliţişti şi 82 de angajaţi ai societăţilor de transport feroviar au patrulat în aproape 400 de staţii de cale ferată şi 500 de trenuri, depistând 843 de persoane care călătoreau fraudulos.

 
Razia a avut loc pe 20 februarie, când poliţiştii de la transporturi au acţionat pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, prevenirea şi combaterea călătoriei frauduloase şi a faptelor ilicite în staţiile de cale ferată şi în trenurile de călători. 550 de poliţişti şi 82 de angajaţi ai societăţilor de transport feroviar au patrulat în aproape 400 de staţii de cale ferată şi 500 de trenuri, depistând 843 de persoane care călătoreau fraudulos. Valoarea taxelor şi suprataxelor aplicate călătorilor fără bilet a fost de peste 8.000 de lei.
 
Poliţiştii au depistat alte două persoane care aveau nevoie de internare în centre de specialitate, 11 minori lipsiţi de supraveghere, o persoană dată în urmărire naţională şi 30 care practicau cerşetoria. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 310 sancţiuni contravenţionale, cele mai multe fiind aplicate pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. Valoarea amenzilor a fost de peste 60.000 de lei, iar a bunurilor confiscate de aproape 4.000 de lei. Poliţiştii au constatat şi 23 de infracţiuni, dintre care 20 de natură economică.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: