Ploaia îngheţată loveşte România. Unde se anunţă ninsori şi cât ţine vremea rea

Ploaia îngheţată loveşte România. Unde se anunţă ninsori şi cât ţine vremea rea

Ploaia îngheţată, fenomen rar întâlnit FOTO Adevărul

Ploaia îngheţată cuprinde toată România. Valul de ger şi de precipitaţii ne vor da bătăi de cap şi în următoarele zile. Avertizarea meteo de precipitaţii mixte şi polei, ninsori moderate şi intensificări ale vântului este în vigoare până duminică dimineaţă, la ora 10.00.

 
După ninsori şi frig, un alt fenomen meteo urmează să lovească România. Este vorba despre ploaia îngheţată, freezing rain, un fenomen meteorologic rar, în care, picăturile de ploaie suprarăcite îngheaţă instantaneu la atingerea solului sau obiectelor cu temperaturi negative de la sol. Fenomenul de ploaie îngheţată va cuprinde zone din Banat, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea.
 
Conform meteorologilor, în intervalul menţionat, temporar vor fi precipitaţii în majoritatea regiunilor. Va ninge, dar vor fi şi perioade în care se vor semnala precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ploaie cu depunere de polei, în special în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi Banat şi pe arii mai restrânse în restul teritoriului. "Ninsorile vor fi moderate cantitativ, îndeosebi în sud-vestul ţării, iar în zona Munţilor Banatului şi în cea de vest a Carpaţilor Meridionali se va depune strat nou de zăpadă mai consistent. Temporar intensificări ale vântului vor fi în sudul Banatului, unde rafalele vor atinge în general 55...60 km/h, precum şi în zona montană înaltă, cu viteze de 70...90 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada. Unele intensificări ale vântului, dar la cote mai reduse, de 40...50 km/h, vor fi şi în regiunile extracarpatice", a anunţat Administraţia Naţională de Meteorologie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: