Plantăm fapte bune în România: Acţiunea de împădurire de la Jegălia, amânată pentru anul viitor din cauza secetei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa "Plantăm fapte bune în România" anunţă amânarea acţiunilor de împădurire programate în mi multe locaităţi din ţară, printre care şi Jegălia, din judeţul Călăraşi, pentru primăvara anului 2019 din cauza secetei prelungite.

 Conform raportărilor meteorologice, seceta se prelungeşte şi în săptămânile următoare în întreaga ţară, iar valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale ale perioadei. În urma vizitelor de evaluare a terenurilor, conform procedurilor, s-a constat că în mare parte, terenul este compromis din cauza secetei prelungite şi a lipsei de precipitaţii, în unele localităţi, terenul prezintă crăpături/cratere de 40-50 cm adâncime pe toată suprafaţa

Inginerii silvici care expertizează proiectul au concluzionat că terenul prezintă un grad înalt de dificultate şi este uscat în adâncime. În eventualitatea organizării acţiunii, există riscul de plantare incorectă, ceea ce ar periclita rata de prindere a puieţilor.

“Terenul este incredibil de tare şi, chiar dacă o mică parte dintre voluntari ar reuşi să sape gropile, operaţiunea de tasare nu s-ar realiza corespunzător, lăsând rădăcinile puieţilor în aer. Sperăm la o iarnă cu precipitaţii, fie ploi, fie zăpadă. Ar ajuta enorm calitatea terenului”, declară Mihai Enescu, inginer silvic, membru al echipei PFBRo. În concluzie, acţiunile de împădurire se amână pentru lunile martie – aprilie 2019.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite