Pistă de biciclete în valoare de 1,3 milioane de euro pe malul Borcei. Unde şi când va fi construită

Pistă de biciclete în valoare de 1,3 milioane de euro pe malul Borcei. Unde şi când va fi construită

Călăraşiul va avea pistă de biciclete de 1,3 milioane de euro FOTO Adevărul

O pistă de biciclete, realizată cu o investiţie de 1,3 milioane de euro, alături de cea a bicicletelor electrice va completa atmosfera vie şi aerisită a oraşului de pe malul Borcei.

Autorităţile locale din Călăraşi au anunţat că lucrările de construire vor demara în luna august a anului viitor, prin avect proiect urmărindu-se fluidizarea traficului, dar şi încurajarea unui stil de viaţă sănătos.

Vom construi infrastructură sigură şi modernă pentru amenajarea unei piste de biciclete cu lungime totală de peste 3.170m şi o suprafaţă de 8.055 mp. Aceasta va avea un rol esenţial în promovarea utilizării mijloacelor alternative de mobilitate, respectiv în fluidizarea traficului din oraş şi în încurajarea unui stil de viaţă sănătos în rândul călărăşenilor.

„Reţeaua de piste pentru biciclete va fi amenajată în zona intravilană a municipiului Călăraşi. Pistele vor traversa partea de sud a zonei intravilane, de la vest la est. Valoarea proiectului se ridică la 1,3 milioane euro, în totalitate bani europeni nerambursabili. Contractul a fost semnat abia în luna iulie a acestui an, urmând ca lucrările să înceapă cu aproximaţie în august 2021”, a explicat Daniel Ştefan Drăgulin, primarul Călăraşiului.
 
Iată traseul pe care îl va urma pista de biciclete:
• Iaz Decantor
• Al. Dumbrava Minunată, nr.8
• str. Av.Vitalie Zvincu, nr.1
• Al.Dumbrava Minunată
• str. Cornişei (Parc Dendrologic)
• str. Eroilor
• Bulevardul 1 Mai (Parc Central)
• str. Sloboziei nr. 4
• str. Independenţei
 
Primăria Municipiului Călăraşi a anunţat ]n luna iulie 2020 semnarea celui de-al şaptelea contract de finanţare, şi ultimul promovat pe Axa 4.1 a POR 2014-2020, destinat proiectelor de mobilitate urbană. Este vorba de contractul de finanţare pentru amenajarea unei reţele de piste de biciclete, cu o valoare de 6.269.019,96 lei (aprox, 1,3 milioane euro).
 
Pista de biciclete va fi prevăzută cu stâlpi de iluminat, dar şi locuri de odihnă, pe amplasamentul cărora vor fi montate bănci, coşuri de gunoi şi suporturi pentru biciclete.
 
Prin semnarea acestui contract de finanţare, suma totală obţinută de municipiul Călăraşi pentru mobilitate urbană este de 27,041 milioane euro, iar numărul total al proiectelor aflate în implementare este acum de 22, cu o sumă totală de 42,58 milioane euro.
 
Vă mai recomandăm şi:
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările