Pietonii, în topul abaterilor. Traversările neregulamentare, principala cauză de producere a tragediilor

Pietonii, în topul abaterilor. Traversările neregulamentare, principala cauză de producere a tragediilor

Traversarea regulamentară te ajută să eviţi nenorocirile

Peste 200 de pietoni care traversau neregulamentar şi  9 şoferi care nu au acordat prioritate la zebră au căzut în plasa poliţiştilor, în ultimele două zile în cadrul unei acţiuni ce a urmărit prevenirea tragediilor rutiere.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Pentru că una din principalele cauze generatoare de accidente pe drumurile publice, din judeţul Călăraşi, o reprezintă abaterile comise de pietoni, în principal traversările neregulamentare, nerespectarea regulilor de deplasare pe drumurile publice de către pietoni, nesupravegherea sau imprudenţa copiilor şi a adolescenţilor, în zilele de 2 şi 3 octombrie poliţiştii rutieri au desfăşurat acţiuni în trafic”, a precizat inspector de poliţie Ramona Tudor, purtător de cuvânt al IPJ Călăraşi.

15 accidente grave

Comparativ cu primele 9 luni ale anului 2011, pe fondul traversărilor neregulamentare, la nivel judeţean, în acest an, au fost înregistrate: 15(+1) accidente grave, 6(+3)  persoane decedate, 10(-1), persoane rănite grav, 23 (+11) accidente uşoare şi 25 (+12) persoane rănite uşor, remarcându-se o  creştere a numărului de accidente şi a consecinţelor acestora.

360 de sancţiuni

Poliţiştii au urmărit reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora, produse pe fondul indisciplinei pietonilor şi conştientizarea opiniei publice asupra dinamicii şi consecinţelor accidentelor rutiere comise pe acest fond. În timpul activităţilor desfăşurate în trafic, pe drumurile publice din mediul urban, dar şi pe cele din mediul rural, cei 29 de poliţişti angrenaţi au aplicat 360 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 209 pietonilor care au  traversat neregulamentar, au întocmit 3 dosare penale pentru infracţiuni săvârşite la regimul rutier şi au reţinut 9 permise de conducere, şoferilor fiindu-le suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe o perioadă de 30 de zile.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările