Peste 900 de şomeri, la cursuri de formare profesională. În ce meserii se obţin calificări

Peste 900 de şomeri, la cursuri de formare profesională. În ce meserii se obţin calificări

Se pot obţine calificări şi în meseria de patiser FOTO Adevărul

Aproximativ o  mie de persoane vor fi incluse în acest an în cursuri de formare profesională, organizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă(AJOFM).

Ştiri pe aceeaşi temă


În anul 2017, autorităţile locale au prevăzut organizarea unui număr de 65 cursuri de (re)calificare la care vor participa 910 persoane. Cursurile se vor derula atât prin Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor Călăraşi, cât şi prin furnizori de formare autorizaţi conform legii.

Cursantii vor obţine certificate de absolvire/calificare în mai multe domenii: pază şi protecţie – agent de securitate; alimentaţie publică/industria alimentară – brutar, bucătar, barman preparator, lucrător în alimentaţie, măcelar, ospătar (chelner) vânzător în unităţi de alimentaţie, patiser; comerţ – lucrător în comerţ; construcţii – confecţioner construcţii metalice, instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze, lucrător finisor pentru construcţii, lucrător instalator pentru construcţii, zidar-pietrar-tencuitor, lucrător în structuri pentru construcţii, maşinist utilaje cale şi terasamente, lucrător în tâmplărie.

De asemenea, se vor organiza instruiri în serviciile de frizer-coafor-manichiurist-pedichiurist, frizer, cosmetician, maseur, reflexoterapeut, stilist protezist de unghii, tipăritor offset, machior, manichiurist-pedichiurist, pentru mecanici auto, mecanic vulcanizator, dar şi pentru comunicare în limba engleză, evaluator în sistemul formării profesionale continue, inspector/referent resurse umane, manager de proiect. Informaţii suplimentare se pot obţine la telefon 0242.318.376, interior 105 – Compartiment formare profesională.
 

Vă recomandăm şi:

Proaspeţii absolvenţi, motivaţi să se angajeze. Statul dă o primă de 500 de lei

În ce condiţii se acordă firmelor atestatul de întreprindere socială. Ce acte se cer

11 programe gratuite pentru şomeri. În ce meserii se obţin calificări şi ce beneficii au cursanţii

Angajări prin reţeaua EURES. Cele mai multe posturi vacante, în Marea Britanie

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: