Peste 800 de şoferi verificaţi şi amenzi de peste 220.000 de lei au fost aplicate în timpul unei razii în trafic

Peste 800 de şoferi verificaţi şi amenzi de peste 220.000 de lei au fost aplicate în timpul unei razii în trafic

Poliţia, cu ochii pe trafic FOTO Adevărul

Aproximativ 800 de conducători auto care nu au respectat legislaţia rutieră au fost sancţionaţi, iar 38 de permise de conducere reţinute şi tot atâtea certificate de înmatriculare au fost retrase de poliţişti.

 
Pe 12 iunie, la nivelul judeţului Călăraşi, poliţiştii au desfăşurat o acţiune, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi pentru creşterea gradului de disciplină rutieră.
 
Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 790 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 167 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice,  102 pentru nerespectarea legislaţiei rutiere de către pietoni, 89 pentru nerespectarea legislaţiei rutiere de către biciclişti, 8 pentru neacordare prioritate de trecere pietonilor, 8 pentru nerespectarea regulilor privind depăşirea şi 416 pentru alte abateri. Valoarea sancţiunilor contravenţionale a fost de 223.000 de lei.
 
Totodată, au constat 4 infracţiuni la regimul rutier. Poliţiştii au reţinut 38 de permise de conducere, dintre care 9 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, 3 pentru alcool, 8 pentru nerespectarea regulilor privind depăşirea, 8 pentru neacordare prioritate de trecere pietonilor şi 10 pentru alte abateri. De asemenea, au fost retrase 38 de certificate de înmatriculare. În activităţi au fost angrenaţi şi poliţişti rutieri din cadrul Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale, precum şi de la inspectoratele de poliţie judeţene Constanţa, Giurgiu, Ilfov şi Ialomiţa.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: