Peste 80 de kilograme de tutun mărunţit, confiscate în urma a patru descinderi. Gruparea vindea marfa online

Peste 80 de kilograme de tutun mărunţit, confiscate în urma a patru descinderi. Gruparea vindea marfa online

Comeţ ilegal cu tutun

Poliţiştii din Bucureşti au confiscat, în urma a patru percheziţii făcute în Capitală şi în judeţul Călăraşi, 86 de kilograme de tutun mărunţit, marfă care era oferită spre vânzare pe site-ul de comerţ electronic. Doi bărbaţi suspectaţi de contrabandă au fost reţinuţi în acest caz.

 
Poliţişti de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Sectorului 4 Poliţie au documentat activitatea infracţională a unor persoane care promovează la vânzare în mediul on-line, pe site-ul de comerţ electronic, şi comercializează prin colete sau personal tutun mărunţit de fumat, vrac, anunţă Poliţia Capitalei.
 
Ca urmare, luni au fost puse în aplicare patru mandate de percheziţie domiciliară, în Bucureşti şi judeţul Călăraşi, astfel că la locuinţele a doi bărbaţi, în vârstă de 30, respectiv 34 de ani, a fost găsită şi ridicată cantitatea de 68 de kilograme de tutun mărunţit de fumat, vrac, ce urma a fi folosită în producţia ilegală de ţigarete.
 
Totodată, au fost identificate mai multe colete depuse de către cei doi bănuiţi la oficiile poştale, în vederea livrării tutunului prelucrat, astfel că a fost ridicată cantitatea de 18 kilograme de tutun vrac.
 
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de "deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător peste limita a 1 kg de tutun de fumat”, cu cei doi bărbaţi în stare de reţinere. Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: