Peste 770 de permise, reţinute de poliţişti într-o singură zi pentru abateri în trafic

Peste 770 de permise, reţinute de poliţişti într-o singură zi pentru abateri în trafic

Peste 6.000 de şoferi care nu au respectat viteza legală au fost sancţionaţi de poliţiştii care au acţionat pentru prevenirea accidentelor rutiere, fiind reţinute peste 500 de permise de conducere pentru depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime legale admise.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Pe data de 4 iunie, sub coordonarea Direcţiei Rutiere - IGPR, poliţiştii au acţionat pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică şi reducerea numărului şi consecinţelor accidentelor rutiere grave, în special a celor cauzate de nerespectarea regimului legal de viteză, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) .
 
Au fost aplicate 9.044 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 6.024 pentru depăşirea vitezei maxime legale admise, 2.890 pentru alte sancţiuni la Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi 130 de sancţiuni pentru alte acte normative.
 
"Poliţiştii au reţinut, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 778 de permise de conducere, dintre care 507 pentru depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime legale admise şi 271 pentru nerespectarea altor norme rutiere care atrag suspendarea dreptului de a conduce", arată sursa citată. Totodată, au fost constatate 48 de infracţiuni la siguranţa circulaţiei pe drumurile publice.În primele 5 luni ale anului 2020, nerespectarea regimului legal de viteză a generat 18% dintre accidentele rutiere grave.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările