Peste 5.000 de tineri din două judeţe, uniţi în “Cluburile ecOprovocarea” pentru a proteja mediul

Peste 5.000 de tineri din două judeţe, uniţi în “Cluburile ecOprovocarea” pentru a proteja mediul

Tineri din judeţele Călăraşi şi Sălaj, implicaţi în campanii pentru protejarea medului FOTO Asociaţia ViitorPlus

Peste 5.100 de elevi şi profesori voluntari din 7 licee au participat în anul şcolar 2018-2019 la cea de-a IX-a ediţie a proiectului “Cluburile ecOprovocarea Călăraşi şi Sălaj”. Aceştia au derulat activităţi de protejare a mediului, precum: plantări de arbori, colectare selectivă a deşeurilor reciclabile, curăţarea spaţiilor verzi, târguri cu schimb de produse reutilizabile, campanii de conştientizare.

 
Împreună au reciclat 12.550 kilograme de deşeuri, au plantat aproape 11.700 de puieţi, au strâns peste 1.200 de saci de deşeuri din areale naturale, au derulat 51 campanii de conştientizare a importanţei unui stil de viaţă ecologic, au organizat aproape 165 de târguri de economie circulară, adică aproape 14 mii de obiecte care au fost refolosite în loc să fie aruncate.
 
Povestea ecOprovocarea începe în anul 2010 când, în comunităţile Călăraşi şi Sălaj, la iniţiativa TenarisSilcotub, ViitorPlus a conceput şi organizat proiectul “Cluburile ecOprovocarea Călăraşi şi Sălaj” menit să susţină tinerii pe termen lung pentru a dobândi cunoştinţe, abilităţi şi valori pentru dezvoltare durabilă şi dezvoltare personală şi a le transforma într-un stil de viaţă sustenabil.
 
 Anul acesta au participat elevi şi profesori din 4 licee din Călăraşi: Colegiul Naţional „Barbu Ştirbei”, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, Liceul Danubius si Colegiul Economic şi au concurat cu 3 licee din judeţul Sălaj: Colegiul Naţional Silvania şi Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul”, din Zalău, şi Liceul Tehnologic „Octavian Goga”, din Jibou.  În Călăraşi, s-a remarcat Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, datorită echipelor conduse de către două eleve pasionate de protecţia mediu. Au câştigat detaşat la categoriile activităţi de igienizare şi târgurile cu schimb de produse reutilizabile, cu punctaj dublu faţă de locul II. De asemenea, Colegiul Economic a câştigat locul I la categoria reciclare.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: