Peste 500 de oameni ai legii, trimişi în teren cu ocazia Referendumului

Peste 500 de oameni ai legii, trimişi în teren cu ocazia Referendumului

Poliţia va asigura ordinea şi pe străzi FOTO Adevărul

Poliţiştii călărăşeni, alături de reprezentanţii celorlalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne se vor afla în misiuni, pentru  asigurarea măsurilor de protecţie, ordine şi siguranţă publică, la secţiile de votare, precum şi în locurile de depozitare a buletinelor de vot pe 6 şi 7 octombrie cu ocazia Referendumului.

 
Astfel, 157 de poliţişti vor asigura paza şi protecţia la 52 de secţii de votare, dintre cele 235 ce se vor constitui pe raza judeţului Călăraşi, iar pentru restul secţiilor de votare, dispozitivul va fi asigurat de celelalte structuri ale M.A.I.. De asemenea, aproximativ 200 de poliţişti se vor afla în stradă, în perioada 6-7 octombrie,  pentru a asigura măsuri de ordine şi linişte publică, în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale.
 
Pentru intervenţia efectivă la eventuale incidente, poliţiştii angrenaţi din paza şi protecţia secţiei de votare vor fi sprijiniţi, la cerere, de patrulele de poliţie aflate în dispozitivul curent de intervenţie la evenimentele semnalate, care îşi vor desfăşura activitatea în zonă.
 
Pentru combaterea oricăror fapte antisociale, vor fi asigurate rezerve de poliţişti şi echipe operative, pregătite să intervină. Astfel, aproape 11 poliţişti vor fi constituiţi, zilnic, în rezerve (luptători pentru acţiuni speciale şi echipe operative de specialişti). 
 
Până la repartizarea buletinelor de vot şi a celorlalte  materiale necesare votării la secţiile de votare, 57 de poliţişti vor fi în misiuni de protecţie, atât a transportului buletinelor de vot, cât şi a locurilor unde acestea vor fi depozitate.
 
Jandarmii, la 75 de secţii de votare
 
Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Călăraşi va avea în responsabilitate 75 de secţii de votare dispuse în 70 de locaţii, unde vor fi prezenţi peste 150 de jandarmi. Pentru un plus de siguranţă, vor fi constituite şi rezerve de intervenţie, capabile să intervină în cel mai scurt timp, dacă situaţia o va impune. 
 
Jandarmii vor asigura desfăşurarea în condiţii de siguranţă a activităţii în cadrul Biroului Electoral Judeţean, având şi atribuţii de protecţie a transportului buletinelor de vot după încheierea procesului de votare. 176 de pompieri asigură desfăşurarea in bune condiţii a referendumului. 
 
De asemenea, specialiştii ISU desfăşoară activităţi de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu preşedinţii secţiilor de votare, precum şi recunoaşteri în teren pentru asigurarea accesului autospecialelor şi gestionarea eventualelor intervenţii de urgenţă.
 
Totodată, 161 de poliţisti de frontieră din cadrul Serviciul Teritorial al Politiei de Frontieră Călăraşi vor asigura paza şi supravegherea a  45 de sectii de votare aflate în zona de competenţă.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: