Peste 500 de autovehicule, verificate de poliţişti în ultima săptămână

Peste 500 de autovehicule, verificate de poliţişti în ultima săptămână

Controale în trafic FOTO IPJ Călăraşi

Poliţiştii călărăşeni şi au verificat peste 500 de autovehicule şi au aplicat 132 de sancţiuni contravenţionale, în timpul acţiunii TISPOL - TRUCK&BUS, de verificare a legalităţii transporturilor rutiere de persoane şi mărfuri. Activităţile de control s-au desfăşurat conform calendarului operaţiunilor TISPOL.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
În perioada 13 – 19 mai, poliţiştii au efectuat o acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane şi conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.
 
Astfel, oamenii legii au verificat 507 autovehicule, dintre care 218 de autovehicule destinate transportului de persoane şi 289 autovehicule destinate transportului de marfă. În urma controalelor, au fost aplicate 132 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 44 conducătorilor de autovehicule de transport de persoane şi 88 celor care efectuau transport de marfă.
 
Neregulile sancţionate de poliţişti s-au referit la nerespectarea regimului legal de viteză, neutilizarea centurilor de siguranţă, lipsa documentelor conducătorilor auto şi a autovehiculelor, probleme tehnice sau conducerea sub influenţa alcoolului.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: