Peste 400 de localităţi nu au deloc medici de familie. Harta zonelor fără doctori

Peste 400 de localităţi nu au deloc medici de familie. Harta zonelor fără doctori

Peste 400 de localităţi nu au medici de familie FOTO Shutterstock

Peste 400 de localităţi din România nu au deloc medici de familie, în timp ce peste 1.000 de oraşe şi comune sunt în deficit de medici de familie, arată datele publicate vineri de Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie, pe baza informaţiilor furnizate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Ştiri pe aceeaşi temă

 
“Sunt 424 localităţi care nu au niciun medic de familie. În aceste localităţi ar fi necesari, raportat la numărul locuitorilor, 472 medici. Sunt 1.098 localităţi care mai au nevoie de medici de familie pentru a acoperi populaţia. Asta înseamnă că mai trebuie încă 1.693 medici de familie”, a afirmat dr. Cătălin Petrencic, medic de familie în comuna Mănăstirea, judeţul Călăraşi, care a realizat realizat o nouă hartă a localităţilor fără medici de familie pe baza acestor date.
 
“Însumat, rezultă că, la nivel naţional, sunt 1.522 localităţi cu lipsă/deficit de medici de familie unde mai trebuie 2.165 medici de familie”, a completat medicul.
 
Datele contrazic informaţiile prezentate în luna iulie de fostul ministru al Sănătăţii, care afirma că România a înregistrat un deficit de 700 de medici de familie în 2018. Ultima hartă de acest fel a fost realizată tot de dr. Cătălin Petrencic în anul 2015. În prezent, în România există 10.083 medici de familie în relaţie contractuală cu CNAS (fără CASA OPSNAJ).
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: