Peste 2.200 permise de conducere, reţinute de poliţişti pentru viteză excesivă

Peste 2.200 permise de conducere, reţinute de poliţişti pentru viteză excesivă

Şoferii vitezomani, traşi pe dreapta FOTO Adevărul

Poliţiştii rutieri au aplicat peste 20.000 de sancţiuni şi au reţinut aproximativ 2.300 de permise de conducere, şoferilor care pus în pericol siguranţa traficului prin nerespectarea limitelor legale de viteză, în cadrul unei acţiuni de o săptămână derulate conform Calendarului de activităţi al Reţelei Europene a Poliţiilor Rutiere – ROADPOL.

Viteza neadaptată condiţiilor de drum şi cea neregulamentară sunt printre pricipalele cauze generatoare de accidente rutiere.
Conform Poliţiei Române, în săptămâna 10 – 16 august 2020, conform Calendarului de activităţi al Reţelei Europene a Poliţiilor Rutiere – ROADPOL, Direcţia Rutieră a coordonat acţiunea Speed, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie cauzate de nerespectarea regimului legal de viteză.
 
În cadrul operaţiunii, poliţiştii rutieri au acţionat cu echipamentele de supraveghere a traficului rutier şi măsurarea vitezei de deplasare a autovehiculelor din dotarea Poliţiei Române.
 
Au fost controlate 37.226 de autovehicule şi aplicate 20.960 de sancţiuni contravenţionale, pentru încălcarea regimului legal de viteză, conform prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.
 
De asemenea, au fost reţinute 2.290 de permise de conducere, pentru depăşirea vitezei maxime legale admise cu mai mult de 50 km/h.
 
În România, viteza neadaptată condiţiilor de drum şi cea neregulamentară se regăsesc în mod constant între primele trei cauze generatoare de accidente rutiere. În primele 6 luni ale anului 2020, viteza a generat 19% dintre accidentele rutiere grave înregistrate în ţara noastră, ocupând primul loc în ierarhie, au anunţat poliţiştii.
 
Vă mai recomandăm şi:
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările