Peste 21.000 de animale, ucise preventiv la Dragalina. La Complexul de porci, afectat de pestă a început dezinsecţia

Peste 21.000 de animale, ucise preventiv la Dragalina. La Complexul de porci, afectat de pestă a început dezinsecţia

Animalele de la Dragalina au fost ucise preventiv FOTO Nutricom SA

Aproximativ 70 de focare de pestă porcină au fost confirmate în judeţul Călăraşi, cele mai multe, 29, în localitatea Perişoru. La Dragalina a fost finalizată uciderea tuturor animalelor afectate de virusul ucigaş.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Conform autorităţilor sanitare, la Dragalina, la complexul de porci aparţinând SC Nutricom SA, încă de la începutul lunii octombrie au fost declanţate acţiunile de dezinfecţie preliminară, ca urmare a finalizării uciderii controlate a unui număr de  21.313 capete suine.
 
De asemenea, începând cu data de 3 octombrie locaităţile Ciocăneşti, Vărăşti, Dorobanţu, Grădiştea-Cuneşti, Rasa, Grădiştea, Bogata, Alexandru Odobescu, Potcoava, Gălăţui, Independenţa, Visinii Ceacu, Călăraşii Vechi
şi Cuza Vodă se supun restricţiilor de mişcare pentru porcine deţinute în toate gospodăriile individuale, dar şi
în exploataţiie cornerciale, cu respectarea prevederilor directivei 60/2002 CE.
 
Astfel, toate animalele vor ţine închise în curte, fără acces la păşunat şi bălşi, pentru a împiedica venirea în contact a porcinelor domestice cu cele sălbatice. Toate cazurile de îmbolnăvire sau moarte la porcinele din curtea proprie vor fi anunţate, fără întârziere, medicului veterinar de liberă practică imputernicit sau către DSVSA Călăraşi la număr telefon : 0242 / 313676. 
 
 
 
citeste totul despre: