Peste 2.000 de şoferi, lăsaţi pietoni în ultimele 3 zile. Ce abateri au săvârşit

Peste 2.000 de şoferi, lăsaţi pietoni în ultimele 3 zile. Ce abateri au săvârşit

Controale în trafic FOTO Poliţia Română

Un număr de 2.078 de permise de conducere, din care 1.204 pentru depăşirea vitezei, 265 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice şi 609 pentru nerespectarea altor norme rutiere, au fost reţinute de poliţişti în ultimele 3 zile.

Ştiri pe aceeaşi temă

În perioada 14 – 16 mai, la nivel naţional, poliţiştii rutieri au acţionat pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză şi depistarea conducătorilor de autovehicule aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a unor substanţe psihoactive, în vederea reducerii numărului şi consecinţelor accidentelor rutiere grave.
 
În urma acţiunilor derulate în teren, au fost aplicate 18.619 sancţiuni contravenţionale, dintre care 8.872 pentru depăşirea vitezei maxime legale admise, 244 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice şi 9.503 sancţiuni aplicate pentru nerespectarea altor norme rutiere.
 
În cele 3 zile, au fost constatate 300 de infracţiuni, dintre care 126 pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului, 19 pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa substanţelor psihoactive şi 185 reprezentând infracţiuni.
 
În ţara noastră, viteza neadaptată condiţiilor de drum şi cea neregulamentară se regăsesc în mod constant între primele trei cauze generatoare, fiind depuse constant eforturi pentru reducerea numărului şi consecinţelor accidentelor rutiere înregistrate din aceste cauze.
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările