Peste 1.800 locuri de muncă în străinătate. Oferte de nerefuzat în Spania şi Portugalia, cui trebuie să te adresezi

Peste 1.800 locuri de muncă în străinătate. Oferte de nerefuzat în Spania şi Portugalia, cui trebuie să te adresezi

În Spania, cele mai multe slujbe sunt la cules de căpşuni Foto:Arhivă Adevărul

Peste 1.800 de posturi sunt disponibile în străinătate, în 11 state ale Uniunii Europene, pentru românii care doresc o slujbă bine plătită peste graniţe.

Ştiri pe aceeaşi temă


Cele mai multe posturi vacante sunt în domeniul agricol, în Spania, la cules de căpşuni,  locuri de muncă ce vor fi ocupate la selecţia din luna ianuarie 2016.

Tot atunci va avea loc selecţia pentru ocuparea celor 400 locuri de muncă din domeniul agricol, culegător de zmeură, din Portugalia. Angajatorii din Marea Britanie au comunicat, prin reţeaua EURES, 180 de posturi disponibile pentru asistenţi medicali şi îngrijitori persoane/infirmieri. Republica Cehă oferă 182 locuri de muncă pentru şoferi, lucrători în prelucrarea lemnului şi lucrători în asamblarea aparatelor de aer condiţionat.

Nemţii caută agenţi de pază şi femei de serviciu

Germania pune la dispoziţia lucrătorilor români 128 posturi vacante pentru meseriile/ocupaţiile: mecanic industrial, electrician, strungar/frezor, optician, personal pentru curăţenie, mecanic industrial, agent securitate, agent de pază, operator maşini şi centrale, şofer de tir şi asistent medical generalist.

116 locuri de muncă sunt disponibile în Suedia, Ungaria, Belgia, Polonia, Norvegia şi Irlanda. Se solicită personal pentru ocuparea următoarelor posturi: tinichigiu auto, mecanic auto, vopsitor auto, femeie de serviciu, operator la asamblarea panourilor electrice, proiectant construcţii metalice, director audit în servicii financiare, lăcătuş, sudor, specialist în vânzări, doctorand inginerie biomedicală/biofizică şi tehnician dentar.

Unde trebuie să te interesezi

Detalii cu privire la ofertele angajatorilor din UE, precum şi modalitatea de aplicare pentru aceste locuri de muncă pot fi găsite pe  site-ul Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), la adresa www.eures.anofm.ro   
EURES este o reţea de cooperare între Comisia Europeană, serviciile publice de ocupare a forţei de muncă din statele membre ale SEE (ţările UE plus Norvegia, Islanda,  Liechtenstein şi Elveţia) şi alte instituţii cu preocupări în ocuparea forţei de muncă, cum sunt sindicatele şi organizaţiile angajatorilor, reţea coordonată de Comisia Europeană.

199 de călărşeni, interesaţi de un job

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Călăraşi, în calitate de membru EURES din 2007, oferă servicii de informare, mediere, consiliere şi plasare/recrutare în beneficiul lucrătorilor şi angajatorilor, precum şi al oricărui cetăţean care doreşte să beneficieze de principiul liberei circulaţii a persoanelor şi a mobilităţii forţei de muncă.

De la început acestui an şi până la 31 octombrie, 199 persoane, dintre care 87 femei, s-au adresat consilierului EURES al AJOFM Călăraşi pentru a ocupa un loc de muncă în străinătate. Din totalul acestora, 141 au învăţământ primar, gimnazial sau profesional, 55 au absolvit liceul sau şcoala postliceală, iar 3 au studii superioare. Cei mai mulţi solicitanţi se încadrează în grupele de vârstă 26-35 ani şi 36-45 ani.
Din totalul persoanelor mediate, 46 au obţinut un contract de muncă în străinătate: 44 în domeniul agricol Spania, una în domeniul  agricol Danemarca,  şi alta în Marea Britanie, ca asistent medical.
 

Vă recomandăm şi:

Locuri de muncă în străinătate. 1.313 slujbe prin reţeaua EURES, unde sunt cele mai multe posturi libere

Locuri de muncă prin reţeaua Eures. Femeile de serviciu, plătite regeşte în Suedia

Angajări prin reţeaua Eures. Cum poţi să câştigi 2.200 de euro brut/lună în Germania

Angajări prin reţeaua Eures. Cum poţi să câştigi 11 euro pe oră în Germania

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările