Peste 100 de kilograme de peşte fără acte, confiscate de poliţişti în timpul unei razii

Peste 100 de kilograme de peşte fără acte, confiscate de poliţişti în timpul unei razii

Peştele a fost confiscat de poliţişti FOTO Poliţia de Frontieră

Peste 100 de kilograme de peşte au fost confiscate de poliţiştii de frontieră olteniţeni sâmbătă, 20 iulie, la un control de rutină, desfăşurat pe raza comunei Drorobanţu.

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu - S.P.F. Olteniţa au depistat doi cetăţeni români care transportau în portbagajul autoturismului peste 100 kg peşte, fără a avea documente de provenienţă.
 
Pe 20 iulie în jurul orei 05.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Olteniţa, judeţul Călăraşi, au desfăşurat acţiuni specifice pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol. Astfel, s-a procedat la oprirea unui autoturism pe raza comunei Dorobanţu, judeţul Călăraşi, iar în portbagaj poliţiştii de frontieră au descoperit cantitatea totală de 113 kg peşte din specii diferite, fitofag şi plătică. În maşină se aflau doi bărbaţi, în vârstă de 28, respectiv 48 de ani care nu deţineau documente de provenienţă pentru marfa transportată.
 
Cei doi au declarat că au achiziţionat peştele de la diferite persoane care pescuiau în zonă şi intenţionau să îl comercializeze pentru a obţine profit în mai multe localităţi de pe raza judeţului Călăraşi.
 
Poliţiştii de frontieră efectuează  cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte,  faptă prevăzută şi pedepsită de art. 64, lit. h din OUG nr. 23/2008, modificată de Legea nr. 187/2012.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: