Peste 100 de bilete de tratament balnear, disponibile pentru pensionari

Peste 100 de bilete de tratament balnear, disponibile pentru pensionari

Biletele au fost laocate pentru mai multe staţiuni, printre care şi Amara FOTO Adevărul

Pentru a -16-a serie de tratament balnear aferentă anului 2020, în judeţul Călăraşi au fost repartizate 106 de bilete, potrivit Casei Judeţene de Pensii. Pentru această serie, ce are ca dată de intrare în staţiuni 14 octombrie, biletele de tratament au fost alocate în următoarele staţiuni: Eforie Nord, Amara, Olăneşti, Neptun, Călimăneşti şi Covasna.

Ştiri pe aceeaşi temă

Durata sejurului este de 16 zile, iar a tratamentului balnear, de 12 zile. Conform CNPP, numai anumite categorii de persoane pot beneficia de bilete de tratament. Este vorba despre cei asiguraţi în sistemul public de pensii şi pensionarii din acest sistem, precum şi despre cei care au dreptul la aceste bilete printr-un act normativ special. 
 
Pot beneficia de tratament balnear persoanele care au calitatea de pensionar al sistemului public de pensii, asigurat al sistemului naţional de pensii, beneficiar al unor legi speciale, care reglementează dreptul la bilet de tratament balnear prin sistemul public de pensii şi care dovedesc existenţa unei afecţiuni medicale care să necesite tratament balnear, în conformitate cu prevederile legale.
 
Pentru a beneficia de biletele de tratament, persoanele în cauză trebuie să prezinte mai multe acte şi anume: cererea tip de acordare a biletului de tratament; actul de identitate (copie); talonul de plată a pensiei (original sau copie); biletul de trimitere – formular cu regim special, unic pentru serviciile medicale de recuperare-reabilitare acordate de către societăţile de turism balnear şi de recuperare, eliberat de către medicul de familie sau medicul de specialitate, aflat în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate (copie, cu prezentarea actului original); programul de recuperare (copie, cu prezentarea actului original).
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările