Pericol. 24 de călărăşeni, condamnaţi pentru trafic de droguri, în ultimul an

Pericol. 24 de călărăşeni, condamnaţi pentru trafic de droguri, în ultimul an

Tinerii, vulnerabili în faţa substanţelor ilicite Foto:Arhivă Adevărul

Călăraşiul se situează, la nivel naţional, într-o zonă cu risc mic, cu o pondere între 0,5% şi 0,9%, ca număr de urgenţe medicale cauzate de consumul de droguri ilicite.


Aceasta este concluzia raportului întocmit de Consiliul Judeţean Călăraşi în ceea ce priveşte Strategia Judeţeană Antidrog 2014-2012.
Conform datelor furnizate de Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi, în perioada ianuarie 2013-martie 2014, au fost raportate doar şase cazuri. Este vorba despre 2 situaţii de policonsum de SNPP şi alcool şi câte unul de amphetamine, marijuana prin fumat, consum de heroină şi  consum SNPP prin inhalare. Toţi aceştia aveau vârste cuprinse între 16 şi 34 de ani.

Din datele Serviciului pentru Combaterea Criminalităţii Organziate Călăraşi, în aceeaşi perioadă, au fost cercetate pentru trafic de droguri 24 de persoane, toate declarând anchetatorilor că sunt şi consumatori. Şi Parchetul a anchetat tot 24 de suspecţi, dintre care 19 în arrest preventive şi 5 în stare de libertate. Toţi au fost judecaţi şi condamnaţi pentru trafic de droguri. În judeţ, zonele în care consumnul este frecvent sunt municipiile Călăraşi şi Olteniţa şi oraşele Lehliu şi Fundulea.

Vă recomandăm şi:

Halucinant. Chef între liceeni cu droguri şi alcool, sub ochii profesoarei

VIDEO Liceeni din Buzău, surprinşi de poliţişti în timp ce comercializau droguri

Droguri pentru liceenii din Constanţa. Traficul de canabis se făcea pe stradă, ziua, în amiaza mare, chiar lângă şcoală

UPDATE VIDEO Liceeni din Blaj arestaţi preventiv de judecătorii de la Tribunalul Alba pentru trafic de droguri

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările